Άνοια: Η ήπια πολεμική τέχνη που θωρακίζει το μυαλό

Πολλά υποσχόμενη για τη διασφάλιση της υγείας του εγκεφάλου δείχνει να είναι μια κινεζική πολεμική τέχνη. Οι ασκήσεις ήπιων απαιτήσεων επιτρέπουν σε όλους να δοκιμάσουν αυτή την πρακτική που συνδυάζει κινήσεις με τεχνικές διαλογισμού

tai_chi_excercise
Η άνοια εμφανίζεται συνήθως στις μεγαλύτερες ηλικίες και ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι βλέπουν σταδιακά τη ζωή τους να αλλάζει εξαιτίας της γνωστικής έκπτωσης, φτάνοντας μέχρι το σημείο όπου δεν μπορούν πλέον να αυτοεξυπηρετούνται, αλλά χρειάζονται τη βοήθεια και τη στήριξη των γύρω τους. Πριν την ανάπτυξη άνοιας, συνήθως οι άνθρωποι βιώνουν ένα μεταβατικό στάδιο, γνωστό ως ήπια γνωστική εξασθένηση. Πρόκειται, μάλιστα, για μια συνθήκη που έχει παρατηρηθεί ότι συνδυάζεται συχνά με τον διαβήτη τύπου 2. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι περίπου το 45% των ατόμων με διαβήτη τύπου 2 εμφανίζει επίσης ήπια γνωστική εξασθένηση.

Αναζητώντας όλα εκείνα τα προληπτικά μέτρα που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής και μπορούν να πάρουν οι άνθρωποι προκειμένου να καθυστερήσουν ή ακόμη και να αποτρέψουν ολοκληρωτικά την άνοια, μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής Fujian κατέληξε σε έναν νέο συσχετισμό: Το tai chi chuan, μια κινεζική πολεμική τέχνη ήπιας εξάσκησης συνδέεται με αυξημένη γνωστική λειτουργία και βελτιωμένους σωματικούς δείκτες. Η σχετική έρευνα δημοσιεύεται στο JAMA Network Open.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης