Πένθος: Αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου

Πένθος: Αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου

Μπορεί η κακή ψυχολογία να βλάψει το σώμα, απειλώντας το με μια σειρά από σοβαρές παθήσεις; Θετικά απαντούν οι ερευνητές που επισημαίνουν τον κίνδυνο που απορρέει από ισχυρά αρνητικά συναισθήματα, όπως η θλίψη ή το πένθος

penthos
Όταν αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα υγείας, αναζητάμε το αίτιο που το προκάλεσε. Σπανίως, όμως, στρεφόμαστε στην ψυχική υγεία, για να διαπιστώσουμε εάν εκείνη έχει πιθανώς συμβάλλει σε μια σωματική πάθηση. Για αιώνες πιστευόταν σώμα και ψυχή είναι δύο ξεχωριστά και ανεξάρτητα το ένα από το άλλο μέρη ενός οργανισμού. Τα τελευταία χρόνια, η επιστήμη έχει στραφεί στη σχέση που συνδέει τα δύο, αναδεικνύοντας πόσο επιδραστική μπορεί να είναι μια κακή ψυχολογική κατάσταση στη σωματική υγεία.

Ισχυρά αρνητικά συναισθήματα, όπως η θλίψη ή το πένθος μπορούν να έχουν επιπτώσεις που ξεπερνούν κατά πολύ το ψυχικό κόστος, όπως αναδεικνύει νέα σουηδική μελέτη. Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο JAMA Network Open, υποστηρίζουν ότι αρκετά επιστημονικά στοιχεία συνδέουν την κακή ψυχολογία με αυξημένο κίνδυνο διάφορων παθήσεων, από καρδιοπάθειες και καρκίνο έως προβλήματα μνήμης, πεπτικά προβλήματα και αυτοάνοσες ασθένειες, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης