Καρδιακή ανεπάρκεια: Πότε εξαιρείται και πότε καλύπτεται από τα συμβόλαια υγείας

Καρδιακή ανεπάρκεια: Πότε εξαιρείται και πότε καλύπτεται από τα συμβόλαια υγείας

Ενημερωθείτε για τα ασφαλιστικά προγράμματα που θα καλύψουν την αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας αλλά και πότε η κατάσταση μπορεί να εμποδίσει τη σύναψη ασφαλιστηρίου

221117172218_woman_heart_attack_failure
Σαν σήμερα 18 Νοεμβρίου το 2016 φεύγει από τη ζωή ο Denton Arthur Cooley, Αμερικανός καρδιοχειρουργός και καρδιοθωρακοχειρουργός που άφησε το αποτύπωμά του στην ιστορία της ιατρικής πραγματοποιώντας την πρώτη εμφύτευση ολικής τεχνητής καρδιάς. Οι τεχνητές καρδιές για τη μηχανική υποβοήθηση της κυκλοφορίας σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια που δεν ανταποκρίνονται σε φαρμακευτική αγωγή, αποτελούν τη σωτήρια γέφυρα μέχρι την εύρεση καρδιακού μοσχεύματος.

«H καρδιακή ανεπάρκεια αποτελεί μία πανδημία» αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) για την πάθηση κατά την οποία η καρδιά αδυνατεί να τροφοδοτήσει επαρκώς τους ιστούς, σημειώνοντας πως, κάθε χρόνο, διαγιγνώσκονται 3,5 εκατομμύρια νέοι ασθενείς, με τις εκτιμήσεις για τον επιπολασμό της νόσου στον ευρωπαϊκό χώρο να προβλέπουν αύξηση κατά 50% στα επόμενα 20 χρόνια. Σύμφωνα με τον ΕΟΜ, η θνητότητα φτάνει το 50% στα 5 χρόνια και στο 90% στα 10 έτη ενώ αποτελεί τη συχνότερη αιτία νοσηλείας σε ασθενείς ηλικίας άνω των 65 ετών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης