Επίδομα Σοβαρών Ασθενειών: Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να το λάβετε

Επίδομα Σοβαρών Ασθενειών: Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να το λάβετε

Το ygeiamou έχει αναφερθεί επισταμένως στην παροχή «Επίδομα Σοβαρών Ασθενειών» και τη σπουδαιότητά της στα απρόβλεπτα περιστατικά υγείας. Ενημερωθείτε για τα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν για 14 περιπτώσεις που θα τύχουν κάλυψης από τα προγράμματα

220628161221_blind_man
Η πρόληψη για τις νοσοκομειακές δαπάνες που θα στοιχίσει ένα ατύχημα ή μια ασθένεια είναι αναγκαία. Ωστόσο, κάποια δυσάρεστα απρόοπτα μπορεί να μη χρήζουν νοσηλείας αλλά να αλλάζουν την καθημερινότητα του ασφαλισμένου, να τον επιβαρύνουν οικονομικά και να επιβάλλουν θεραπεία ή ανακούφιση από τα συμπτώματα μέσα από εξωνοσοκομειακές μεθόδους. Ένα ατύχημα που έφερε μη αναστρέψιμη απώλεια της όρασης και από τα δύο μάτια είτε μόνιμη ή προσωρινή παράλυση, θα επιβάλει ίσως ανά περίπτωση και μεταξύ άλλων την αναδιαμόρφωση του χώρου της μόνιμης κατοικίας, υπηρεσίες φροντίδας υγείας κατ’ οίκον, ψυχολογική υποστήριξη ή συνεδρίες σε κέντρα αποκατάστασης.

Για τις περιπτώσεις αυτές, ένα ασφαλιστικό προϊόν που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι το Επίδομα Σοβαρών Ασθενειών, μια παροχή υπό μορφήν άπαξ επιδόματος είτε σε δύο ή τρεις δόσεις κατά την πολιτική της κάθε εταιρείας, μια οικονομική ενίσχυση ανεξάρτητη από τις δαπάνες που πραγματοποιεί ο ασφαλισμένος για τη θεραπεία του προβλήματος υγείας και από άλλες αποζημιώσεις που μπορεί να λαμβάνει γι’ αυτό όπως π.χ. κάποιο επίδομα αναπηρίας από το δημόσιο. Το πρόγραμμα προσφέρεται ως συμπληρωματικό σε βασικά προγράμματα υγείας είτε ως αυτόνομο, με ετήσιο ασφάλιστρο για ηλικίες 31-35 ετών και κεφάλαιο 30.000€ στα 140€ ενδεικτικά, είτε στα 180€ για άτομα 41-45 ετών και κεφάλαιο ύψους 20.000€.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης