Αγοραπωλησία αυτοκινήτου: Τι ισχύει για το ασφαλιστήριο

Αγοραπωλησία αυτοκινήτου: Τι ισχύει για το ασφαλιστήριο

Σκοπεύετε να πουλήσετε το αυτοκίνητό σας ή να αγοράσετε κάποιο απευθείας από τον ιδιοκτήτη; Ενημερωθείτε σχετικά με το τι προβλέπεται για την ασφάλεια του οχήματος

220322184540_sell_car_insurance
Μεγάλη μερίδα όσων επιθυμούν να αποκτήσουν αυτοκίνητο θα στραφούν σε ιδιώτες παρά εταιρείες. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το newsauto.gr για τον Δεκέμβριο του 2021, οι 5.717 συνολικά πωλήσεις αυτοκινήτων μοιράστηκαν εξ ημισείας μεταξυ ιδιωτών καταναλωτών και εταιρειών.

Το βασικό ερώτημα που συνοδεύει τις σχετικές αγοραπωλησίες -από τη μεριά του παλαιού ιδιοκτήτη κυρίως- είναι: «τί συμβαίνει τώρα με το ασφαλιστήριο;»

Η αλλαγή του καθεστώτος ιδιοκτησίας, η μεταβίβαση δηλαδή της άδειας κυκλοφορίας από τον παλαιό στον νέο ιδιοκτήτη, δεν συνεπάγεται και τη μεταφορά της ασφάλειας του οχήματος. Η υποχρεωτική από το νόμο ασφάλιση του οδηγού αποτελεί μια σύμβαση μεταξύ του παλαιού ιδιοκτήτη και της ασφαλιστικής εταιρείας. Η αλλαγή ιδιοκτησίας συνεπώς απαιτεί την ακύρωση του υπάρχοντος συμβολαίου και έκδοση καινούργιου στο όνομα του νέου κατόχου του οχήματος, σε ασφαλιστική εταιρεία της επιλογής του.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης