Σας αρέσει το ξινολάχανο και το τουρσί; Δείτε πόσο «κερδισμένο» είναι το έντερό σας

Σας αρέσει το ξινολάχανο και το τουρσί; Δείτε πόσο «κερδισμένο» είναι το έντερό σας

Το γιαούρτι, το κεφίρ, το ξινολάχανο ακόμα και το κορεάτικο kimchi ενώνονται με έναν πολύτιμο συνδετικό κρίκο: αποτελούν προϊόντα ζύμωσης και ενισχύουν τα «καλά» βακτήρια του εντέρου προσφέροντας και άλλες θετικές επιδράσεις που θα διαβάσετε παρακάτω

220217170005_kimtsi
Η ζύμωση των τροφίμων είναι μια διαδικασία που συναντούμε σε διαφορετικούς πολιτισμούς ανά τον κόσμο και στο παρελθόν γινόταν κυρίως για την συντήρησή τους. Τα προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση, ωστόσο, είναι και εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία του εντέρου και όχι μόνο, όπως επισημαίνει με άρθρο της στο The Conversation η Manal Mohammed, Ανώτερη Λέκτορας στην Ιατρική Μικροβιολογία του Πανεπιστημίου του Westminster.

Το λάχανο τουρσί, το ξινολάχανο, το κεφίρ, το γιαούρτι αλλά και το ψωμί με προζύμι, προϊόντα δηλαδή που παράγονται μέσω της ελεγχόμενης μικροβιακής ανάπτυξης και της μετατροπής των συστατικών των τροφίμων μέσω ενζυματικής δράσης, μπορούν ακόμα, σύμφωνα με μελέτες, να συμβάλλουν στην απώλεια βάρους, αλλά και στην πρόληψη διάφορων ασθενειών.




Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης