Λευχαιμία: Πώς καλύπτεται από τα ιδιωτικά συμβόλαια υγείας

Λευχαιμία: Πώς καλύπτεται από τα ιδιωτικά συμβόλαια υγείας

Πώς αποζημιώνουν τα συμβόλαια υγείας τον αιματολογικό καρκίνο; Υπάρχει δυνατότητα ασφάλισης για ενδιαφερόμενους που νοσούν ήδη; Ενημερωθείτε εδώ

220105170648_girl_mother_cancer
Στις 7 Ιανουαρίου 1943 γεννιέται στην Ιαπωνία η Σαντάκο Σασάκι (Sadako Sasaki), το κορίτσι που έμελλε να αποτελέσει το σύμβολο των αθώων θυμάτων πολέμου. Σύμφωνα με πληροφορίες από σελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρόγραμμα Erasmus, η Σαντάκο ήταν δύο ετών όταν έπεσε η ατομική βόμβα στη Χιροσίμα, στις 6 Αυγούστου του 1945. Αντίθετα με πολλούς γείτονες που έχασαν τη ζωής τους, η Σαντάκο επιβίωσε χωρίς εμφανή τα σημάδια της έκρηξης, ίσα για να νοσήσει μερικά χρόνια αργότερα από αυτό που ονόμαζαν τότε «ασθένεια της ατομικής βόμβας».

Το 1955 και σε ηλικία 12 ετών, η Σαντάκο Σασάκι οδηγείται στο νοσοκομείο έπειτα από έντονα συμπτώματα ζάλης και κόπωσης και διαγιγνώσκεται με λευχαιμία. Ένας θρύλος και η τέχνη Origami έγιναν η ελπίδα της για ζωή. Όπως της εξήγησε μια φίλης της, αν ένας ασθενής καταφέρει να φτιάξει χίλιους χάρτινους γερανούς θα μπορέσει να θεραπευτεί. Ένα σμήνος από 644 γερανούς κρεμόταν πάνω από την κλίνη της όταν η Σαντάκο έφυγε από τη ζωή. Συμμαθητές της κατασκεύασαν τους 356 που δεν πρόλαβε η ίδια και ολόκληρο το σμήνος των χάρτινων πτηνών ενταφιάστηκε μαζί με το κορίτσι.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης