Κορωνοϊός: Τα 10′ που σάς προστατεύουν από σοβαρή νόσηση

Κορωνοϊός: Τα 10′ που σάς προστατεύουν από σοβαρή νόσηση

Άρρηκτα συνδεδεμένη με την γενικότερη κατάσταση της υγείας αλλά και τα αποτελέσματα της COVID-19 στον οργανισμό είναι, όπως αποδεικνύεται, η σωματική άσκηση – Πόσα λεπτά δραστηριότητας χρειάζονται για να είμαστε προστατευμένοι από σοβαρή νόσηση και θάνατο εξαιτίας του κορωνοϊού;

211008141921_covid-mask-fitness-woman-1280x720
Τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι η φυσική δραστηριότητα μάς βοηθά να νιώθουμε καλύτερα, ενώ μάς προστατεύει και από διάφορες ασθένειες, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος και η άνοια. Τώρα, νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Sports Medicine, υποδεικνύει ότι η τακτική σωματική άσκηση μπορεί να προστατεύει τους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό από το να νοσήσουν σοβαρά.

Πολλά προβλήματα υγείας που συνδέονται με την έλλειψη σωματικής άσκησης, όπως το υπερβολικό βάρος, η παχυσαρκία, ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις, σχετίζονται, επίσης, με μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης και θανάτου από COVID-19. Λίγες, όμως, είναι οι μελέτες που έχουν διερευνήσει άμεσα στην έλλειψη φυσικής δραστηριότητας ως πιθανό παράγοντα κινδύνου.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης