Πασχαλινό τραπέζι: Τα απαγορευμένα μεζεδάκια για τον σκύλο

Πασχαλινό τραπέζι: Τα απαγορευμένα μεζεδάκια για τον σκύλο

Η ευχάριστη οσμή που αναδύεται από το πασχαλινό τραπέζι, ξετρελαίνει (και) τους τετράποδους φίλους μας, που αδημονούν να γευτούν το ευωδιαστό φαγητό. Μπορούμε να τους προσφέρουμε κάτι; Ποια είναι τα απαγορευμένα μεζεδάκια;

210429124058_dogeaster15-1280x848
Το πασχαλινό τραπέζι με το ευωδιαστό φαγητό είναι πειρασμός, τόσο για εμάς όσο και για τον σκύλο.

Και είναι ακατανίκητος.

Γι’ αυτό, εκείνος (ο σκυλάκος) θα κάνει τα πάντα για να τον κεράσετε ένα γευστικό έδεσμα. Θα πάρει το ύφος -όλο ικεσία- του δυστυχισμένου και πεινασμένου, ή ακόμη μπορεί να αρχίζει να γαβγίζει, ή να κλαψουρίζει.

Πριν, όμως, σας πείσει να του προσφέρετε έναν λαχταριστό μεζέ, σκεφτείτε ότι αυτές οι τροφές μπορεί να βλάψουν την υγεία του.

«Η αλήθεια είναι πως όταν έχουμε τον σκύλο μας μαζί μας στο τραπέζι και μας βλέπει να τρώμε, ενώ μυρίζει όλα αυτά τα φαγητά, είναι λογικό να θέλει να του δώσουμε κάτι. Και προσπαθεί με κάθε τρόπο, είτε κλαίγοντας, είτε γαβγίζοντας, να μας κάνει να υποκύψουμε, δίνοντάς του μια λιχουδιά.

Έτσι, πολλοί κατοικιδιογονείς, επειδή τα λυπούνται ή επειδή θέλουν να τα ηρεμήσουν, μπορεί να δώσουν στα σκυλάκια τους μεζεδάκια που υπάρχουν στο πασχαλινό τραπέζι.

Κλείσιμο
Ωστόσο, πολλά από αυτά μπορεί να είναι βλαβερά, ή και επικίνδυνα, για τους μικρούς μας φίλους», προειδοποιεί η κτηνίατρος, Dr Νικολέτα Σερέτη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης