Οστική δύναμη VS οστική πυκνότητα: Διαβάστε νέες μελέτες που καταρρίπτουν μύθους για τα οστά

Οστική δύναμη VS οστική πυκνότητα: Διαβάστε νέες μελέτες που καταρρίπτουν μύθους για τα οστά

Οστά και Υγεία: Πώς να διατηρήσετε την καλή υγεία των οστών

osteostrong_ostiki_piknotita_human-skeleton
Η μέτρηση οστικής πυκνότητας δεν είναι η μοναδική, ή η καλύτερη, μέθοδος μέτρησης της υγείας και της δύναμης των οστών. Επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν αυτήν την άποψη για παραπάνω από μία δεκαετία και υπερμάχονται μιας ολιστικής προσέγγισης στο κομμάτι της βελτίωσης της υγείας των οστών και της ευζωίας.

Δείτε ΕΔΩ μια σημαντική έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Σαν Αντόνιο (UTSA)

Τα τελευταία χρόνια, μεγάλο κομμάτι χρηματοδότησης έχει κατευθυνθεί στην ανάπτυξη νέων μέσων αξιολόγησης της ποιότητας των οστών, καθώς είναι κοινά αποδεκτή η αναποτελεσματικότητα και η μεγάλη πιθανότητα λάθους εκτίμησης στις μετρήσεις της οστικής πυκνότητας (DXA scans). Στο παρόν, θα εστιάσουμε σε μία νέα μελέτη σχετικά με τις πρωτεογλυκάνες, θα δούμε τι πραγματικά είναι και τον λόγο για τον οποίο μπορεί να αλλάξουν ριζικά την απαρχαιωμένη προσέγγιση της Ιατρικής Κοινότητας στο κομμάτι της πρόληψης καταγμάτων.

Άλλη μια έρευνα για την υγεία των οστών ΕΔΩ

Μία καινούργια πορεία ερευνών

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Σαν Αντόνιο (UTSA) υποστηρίζουν ότι τα σύγχρονα συστήματα αξιολόγησης της οστικής υγείας δεν είναι αξιόπιστα. Στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν σημειώνουν ότι «η μέτρηση οστικής πυκνότητας συλλαμβάνει μόνο το 50% έως 60% των πραγματικών καταγμάτων λόγω ευθραυστότητας των οστών». Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι, παρόλο που η οστική πυκνότητα αποτελεί έναν παράγοντα της σκελετικής υγείας, δεν είναι ο πρωταρχικός παράγοντας που θα καταδείξει με τον πιο αξιόπιστο τρόπο αν μια πτώση θα καταλήξει σε κάταγμα ή όχι. Το διογκωμένο ενδιαφέρον της Ιατρικής Κοινότητας στη μεταλλική πυκνότητα των οστών (BMD) είναι αποτέλεσμα της επιρροής των λόμπυ και των φαρμακευτικών εταιρειών ούτως ώστε να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν μία αγορά για σκευάσματα, τα οποία εστιάζουν αποκλειστικά στην οστική πυκνότητα.

Οι προσπάθειές τους έχουν αποβεί καρποφόρες, παρότι τα φάρμακα αυτά έχουν αποδεδειγμένα δείξει ότι είναι επικίνδυνα και αναποτελεσματικά. Ευτυχώς, οι επιστήμονες αρχίζουν να γυρνάνε πάλι πίσω στα βασικά.

Κλείσιμο
Το Δημόσιο Ινστιτούτο Υγείας έχει χορηγήσει 2,3 εκατ. δολάρια στην έρευνα του UTSA, της οποίας ηγούνται οι ερευνητές Xiadu Wang και Jean Jiang, οι οποίοι μελετούν μία πρωτεΐνη που δύναται να παρέχει σημαντική γνώση για το τι μπορεί να καταστήσει τα οστά εύθραυστα. Μια καλύτερη κατανόηση των χαρακτηριστικών των οστών που καταλήγουν σε κάταγμα μετά από πτώση, σε αντιδιαστολή μ’ αυτά που δεν σπάνε, θα μας δείξει το δρόμο για το πώς να «χτίσουμε» οστά τα οποία θα είναι πιο ανθεκτικά στα κατάγματα.

Βασικά συμπεράσματα της έως τώρα έρευνας

-Οι μετρήσεις οστικής μεταλλικής πυκνότητας δεν μας δείχνουν με ακρίβεια και συνέπεια την πιθανότητα κάποιου κατάγματος.
-Η έμφαση στις μετρήσεις αυτές σαν παράγοντα κινδύνου κατάγματος είναι περισσότερο αποτέλεσμα των πιέσεων του φαρμακευτικού λόμπυ, παρά της επιστημονικής έρευνας του Save Institute.
-Νέες μελέτες χρηματοδοτούνται τώρα, οι οποίες φιλοδοξούν να καταδείξουν τους παράγοντες που καθιστούν τα οστά λιγότερο επιρρεπή στα κατάγματα.

Η πρωτοποριακή φυσική μέθοδος της OsteoStrong Greece 

Πέρα από όλα αυτά και οπωσδήποτε εκτός του φάσματος οποιασδήποτε χημικής παρέμβασης, η μέθοδος οστικής φόρτισης της OsteoStrong Greece αποτελεί σημαντική επιλογή για όσους στέκουν δύσπιστοι απέναντι στα φάρμακα ή αποφεύγουν, ούτως ή άλλως, τις χημικές παρεμβάσεις στον οργανισμό τους. Με απολύτως φυσικό τρόπο, το spectrum της OsteoStrong Greece προλαμβάνει ή/και αντιμετωπίζει την φθορά των οστών, ενισχύοντας την πυκνότητα και τη δύναμή τους. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Ειδήσεις σήμερα: 

ΔΕΗ: Οι 14 μήνες που άλλαξαν την πορεία προς την χρεοκοπία και οδήγησαν στο success story

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Συνεδριάζουν για νέα μέτρα - Πόσο κοντά είμαστε στο «μάσκες παντού»

Ανδρέας Χτενάς: Από το τριπλό φονικό της Θάσου το 2001... στη σύλληψη στη Βουλγαρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης