Κορωνοϊός - Ιταλία: Γιόρτασαν τα 75 χρόνια από το τέλος της ναζιστικής κατοχής τραγουδώντας το Bella Ciao

Κορωνοϊός - Ιταλία: Γιόρτασαν τα 75 χρόνια από το τέλος της ναζιστικής κατοχής τραγουδώντας το Bella Ciao

Κορωνοϊός - Ιταλία:  Συγκινητικές σκηνές κατέγραψε ο φακός πολλών πρακτορείων σε διάφορες πόλεις, όπως η Ρώμη, η Νάπολη και το Μιλάνο - Δείτε βίντεο

bella-ciao
Η Ιταλία γιόρτασε εχθές τα εβδομήντα πέντε χρόνια από το τέλος της ναζιστικής κατοχής, έστω και αν οι δημόσιες τελετές, λόγω κορωνοϊού, έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο.

Σε πολλές πόλεις της χώρας, απλοί πολίτες και αξιωματούχοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους, κρέμασαν ιταλικές σημαίες και τραγούδησαν τραγούδια όπως το «Bella Ciao», ένα από τα πιο γνωστά αντιφασιστικά τραγούδια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο έγινε γνωστό και στη νεότερη γενιά μέσα από τη σειρά La Casa de Papel.
 


Romans fly flags and sing 'Bella Ciao' from windows to mark Liberation Day | AFP

«Η γιορτή αυτή της απελευθέρωσης από τον φασισμό και τον ναζισμό ας μας προσφέρει την δύναμή για μια νέα αρχή» δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος εχθές το πρωί, μόνος και με προστατευτική μάσκα, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, στην πλατεία piazza Venezia της Ρώμης.

 «Πρόκειται για ένα απόθεμα αξιών τεράστιας κοινωνικής και θεσμικής αξίας, το οποίο πρέπει να προσφέρει, για μια ακόμη φορά, την ισχυρή ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε, όλοι μαζί, την φάση της ανάκαμψης της χώρας μας», δήλωσε ο Ματαρέλα, με αναφορά στην χθεσινή γιορτή. Ο Ιταλός πρόεδρος πρόσθεσε ότι σήμερα, οι μαχητές στην πρώτη γραμμή του πυρός είναι οι γιατροί, οι νοσοκόμοι, οι εργάτες και όσοι επιτρέπουν στην Ιταλία να συνεχίσει να λειτουργεί.

Italy: Naples mayor sings "Bella Ciao" from balcony to mark Liberation Day


Ο φακός πολλών πρακτορείων κατέγραψε συγκινητικές εικόνες στη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Νάπολη και αλλού.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης