Κορωνοϊός: 449 θάνατοι στη Βρετανία μέσα σε 24 ώρες

Κορωνοϊός: 449 θάνατοι στη Βρετανία μέσα σε 24 ώρες

16.509 συνολικά οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα

koronoios_britain
Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στη Βρετανία ανέρχεται στους 16.509, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Οι νέοι θάνατοι που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα είναι 449.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε σε ενημέρωση νωρίτερα ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αποφυγή ενός δεύτερου κύματος έξαρσης του κορωνοϊού, και το ζήτημα αυτό «ήταν η μεγάλη ανησυχία» που λήφθηκε υπόψη για την απόφαση συνέχισης του lockdown. Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να αναρρώνει στο Τσέκερς, όπου λαμβάνει καθημερινά ενημερώσεις για τους χειρισμούς γύρω από την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Η μεγάλη ανησυχία είναι μία δεύτερη κορύφωση. Αυτό είναι που θα κάνει την περισσότερη ζημία στην υγεία και στην οικονομία. Εάν μετακινηθούμε πολύ γρήγορα, τότε ο ιός θα μπορούσε να εξαπλωθεί και πάλι με γεωμετρική πρόοδο» είπε σε ενημέρωση.

Σήμερα το πρωί ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού, υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ραμπ, ενημέρωσε τους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τηλεφωνικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Εκπρόσωπος του επικεφαλής των Εργατικών, Κιερ Στάρμερ, δήλωσε ότι η ενημέρωση ήταν εποικοδομητική και ότι έθεσε εκ νέου το αίτημα προς την κυβέρνηση να παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για την στρατηγική εξόδου από την πανδημία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ο πρίγκιπας Φίλιππος σπάει τη σιωπή του και ευχαριστεί όλους όσοι μάχονται κατά του κορωνοϊού

Η καθημερινότητα ενός πατέρα - εθελοντή σε ασθενοφόρο στο Μιλάνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης