Κορωνοϊός - Γαλλία για Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Έδειξε ελλείψεις

Κορωνοϊός - Γαλλία για Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Έδειξε ελλείψεις

Το Παρίσι εξέφρασε «τη λύπη του» για την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλει την αμερικανική χρηματοδότηση στον ΠΟΥ, εν μέσω κορωνοϊού

koronaios_europe
Η λειτουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έδειξε ελλείψεις στη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, δήλωσε  ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λεντριάν, ζητώντας μια νέα «πολυμέρεια στην υγεία».

«Υπάρχουν αναμφίβολα πράγματα που πρέπει να ειπωθούν για τη λειτουργία του ΠΟΥ, ίσως για αδυναμία ανταπόκρισης, αυτονομία από τα κράτη, ίσως για έλλειψη μέσων ανίχνευσης, επιφυλακής και πληροφοριών, κανονιστικού πλαισίου», τόνισε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

«Αλλά δεν είναι αυτόματα ευθύνη των παραγόντων του ΠΟΥ, είναι επίσης στις βασικές αρχές του θεσμικού οργάνου και πιστεύω ότι η τρέχουσα κρίση πρέπει να μας επιτρέψει να αναθεωρήσουμε τον ρόλο καθενός από τα σημαντικά εργαλεία που υπάρχουν σήμερα», πρόσθεσε.

Το Παρίσι εξέφρασε «τη λύπη του» για την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλει την αμερικανική χρηματοδότηση στον ΠΟΥ, εν μέσω της κρίσης της πανδημίας της Covid-19, λέγοντας ότι η Γαλλία ελπίζει σε μια «επιστροφή στην κανονικότητα» έτσι ώστε ο ΠΟΥ, υγειονομική αρχή του ΟΗΕ, να μπορεί να συνεχίσει το έργο του.

Κλείσιμο
«Είναι κρίμα, όταν υπάρχει πανδημία, το μόνο εργαλείο για παγκόσμια συνεργασία να αντιμετωπίζει προβλήματα. Ο ΠΟΥ είναι ένα σημαντικό εργαλείο», επέμεινε ο Γάλλος ΥΠΕΞ, κρίνοντας απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι «αύριο δεν θα είμαστε σε μια κατάσταση όπου ο ΠΟΥ δεν θα είναι ακόμη αρκετά ώριμος για τις λειτουργίες του».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - «Αττικόν»: H στιγμή που ασθενής βγαίνει από την Εντατική

Μόσχα - Αεροσκάφος στις φλόγες: Σοκαριστικό βίντεο από την τραγωδία με τους 41 νεκρούς

Κορωνοϊός - Τα κοστούμια της σειράς «Chernobyl» θα χρησιμοποιηθούν στη «μάχη» με τον Covid-19!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης