Κορωνοϊός: Πρώτος νεκρός στο Μαυροβούνιο - Δύο οι νεκροί στη Σλοβενία

Κορωνοϊός: Πρώτος νεκρός στο Μαυροβούνιο - Δύο οι νεκροί στη Σλοβενία

22 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στο Μαυροβούνιο - 414 στη Σλοβενία - Σε καραντίνα η πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν από τις 24 Μαρτίου

Serbia_coronavirus
Τον πρώτο νεκρό από επιπλοκές εξαιτίας του κορωνοϊού, έναν άνδρα 65 ετών, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές Αρχές του Μαυροβουνίου. Ο 65χρονος, ο οποίς είχε βρεθεί θετικός στον Covid-19 και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Ποντγκόριτσα, έπασχε από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα και στα μέσα Μαρτίου είχε επισκεφθεί τη Σερβία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Μαυροβουνίου. Στη χώρα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού ανήλθε σε 22.

Στο μεταξύ,τον δεύτερο θάνατο στη Σλοβενία εξαιτίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Τόμαζ Γκάνταρ. Πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 90 ετών, η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Ο κ. Γκάνταρ σημείωσε ότι τα δύο άτομα που έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του Covid-19, στη Σλοβενία, έπασχαν από χρόνιες παθήσεις. Μέχρι χθες βράδυ, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα είχε ανέλθει σε 414. Τριάντα ένα νέα κρούσματα καταγράφηκαν σε διάστημα περίπου 24 ωρών.

Σε καραντίνα η πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν από τις 24 Μαρτίου

Το Ουζμπεκιστάν θα θέσει ουσιαστικά σε καραντίνα την πρωτεύουσά του, Τασκένδη, από τις 24 Μαρτίου προκειμένου να εμποδίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, ανέφερε σήμερα η κυβέρνηση της κεντροασιατικής χώρας.

Καθώς όλα, εκτός από ένα, τα 46 επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκαν στην πόλη των τουλάχιστον 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων, η κυβέρνηση έχει ήδη κλείσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πρωτεύουσα και έδωσε εντολή στις περισσότερες επιχειρήσεις να δουλεύουν εξ αποστάσεως.

Διαβάστε επίσης: 

Μέτρα για τον κορωνοϊό: 250 συλλήψεις παραβατών από τη μέρα που τέθηκαν σε εφαρμογή

Κορωνοϊός - Τζόνσον: Θα επιβάλλω μέσα σ΄ένα 24ωρο «lockdown» εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο Γιάννης Πρετεντέρης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης