Μέριλαντ: Αστυνομικός πυροβόλησε άνδρα δεμένο με χειροπέδες

Μέριλαντ: Αστυνομικός πυροβόλησε άνδρα δεμένο με χειροπέδες

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του αστυνομικού ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Χανκ Σταουίνσκι

331204_ss
Αστυνομικός στην πολιτεία Μέριλαντ κατηγορείται για φόνο καθώς πυροβόλησε επτά φορές έναν άνδρα καθισμένο στο κάθισμα του συνοδηγού περιπολικού με χειροπέδες περασμένες στους καρπούς του και τα χέρια του πισθάγκωνα.

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του αστυνομικού ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Χανκ Σταουίνσκι χθες Τρίτη, πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από το συμβάν το βράδυ της Δευτέρας στο Τεμπλ Χιλς, προάστιο της Ουάσινγκτον.

«Συμπέρανα ότι αυτό που έγινε χθες βράδυ ήταν πως διαπράχθηκε έγκλημα», εξήγησε ο Σταουίνσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. «Δεν υπάρχουν περιστάσεις υπό τις οποίες να μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η έκβαση».

Ο Μάικλ Όουεν, υπαξιωματικός της αστυνομίας στην Κομητεία του Πρίγκιπα Γεωργίου, αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων την κατηγορία της ανθρωποκτονίας δεύτερου βαθμού. Το θύμα ήταν ο Ουίλιαμ Γκριν, 43 ετών.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε περί τις 19:20 όταν ο Όουεν και ο συνεργάτης του έσπευσαν έπειτα από ειδοποίηση για επικίνδυνο οδηγό που χτύπησε διάφορα αυτοκίνητα και φερόταν να οδηγεί υπό την επήρεια άγνωστης ουσίας.

Οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν και τον έβαλαν δεμένο στο κάθισμα του συνοδηγού του περιπολικού. Περίμεναν να αφιχθεί άλλος αστυνομικός για να εξετάσει τον Γκριν για το ενδεχόμενο να είχε πάρει ναρκωτικά όταν ο Όουεν τον πυροβόλησε.

Κλείσιμο
Ο Σταουίνσκι ανακάλεσε προηγούμενες δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες ο Γκριν ενδέχεται να είχε πάρει PCP, ψυχοτρόπο ουσία που θεωρείται ότι πυροδοτεί βίαιη συμπεριφορά, και ότι υπήρξε πάλη μέσα στο περιπολικό πριν από τους πυροβολισμούς.

Τίποτε από τα δύο «δεν επαληθεύτηκε», εξήγησε.

Ο Όουεν, που υπηρετεί δέκα χρόνια, είχε εμπλακεί σε άλλο ένα συμβάν στο οποίο είχε κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου το 2011, ανέφερε ο Σταουίνσκι. Ο υπαξιωματικός έχει προφυλακιστεί. Δεν είναι ακόμα σαφές εάν έχει δικηγόρο.

«Έχουμε πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Πρέπει να μάθουμε τι συνέβη στον Γουίλιαμ Γκριν», δήλωσε η Σάντρα Μάθις, μνηστή του θύματος, στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox 5. «Η ζωή του μετρούσε. Τον αγαπούσαν», πρόσθεσε.

Η οργάνωση υπεράσπισης των ατομικών ελευθεριών ACLU τόνισε ότι έχουν υπάρξει κι άλλα μοιραία τέτοια συμβάντα στην Κομητεία του Πρίγκιπα Γεωργίου, όπου στην πλειονότητά του ο πληθυσμός αποτελείται από Αφροαμερικανούς.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να μπορεί να εξηγήσει γιατί ένας άνδρας δεμένος με χειροπέδες πυροβολήθηκε επανειλημμένα από αστυνομικό, πολύ περισσότερο μέσα σε περιπολικό», τόνισε το παράρτημα της οργάνωσης στο Μέριλαντ σε ανακοίνωσή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης