Κινέζα προσπάθησε να περάσει... σαλαμάνδρες παράνομα αλλά την «τσάκωσαν»

Κινέζα προσπάθησε να περάσει... σαλαμάνδρες παράνομα αλλά την «τσάκωσαν»

Προσπάθησε να περάσει κρυφά δύο αμφίβια ταξιδεύοντας με το τρένο -  Ήθελε να τις μαγειρέψει για να «ξανανιώσει» 

sala13_2
Κρυφά επιχείρησε να περάσει μία Κινέζα από τον έλεγχο ασφαλείας σε σιδηροδρομικό σταθμό δύο γιγάντιες σαλαμάνδρες. Τελικά όμως πιάστηκε στα πράσα.

Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ήθελε να μαγειρέψει το σπάνιο αυτό είδος και με για να «ενισχύσει την υγεία της».

Οι αρχές των σιδηροδρόμων της περιοχής Zhangjiajie στην επαρχία Χιουνάν εντόπισαν τα δυο αμφίβια σφραγισμένα σε δύο κουτιά.



sala12
Κλείσιμο


Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η Κινέζα επιβάτισσα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι, αγόρασε τα αμφίβια από έναν κτηνοτρόφο κι ότι ήθελε να τα μαγειρέψει για να «ξανανιώσει» καθώς είχε υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση και ο οργανισμός της ήταν καταπονημένος.

Οι γιγάντιες σαλαμάνδρες, το μεγαλύτερο αμφίβιο του κόσμου, με μήκος 1,5 μέτρο και βάρος 50 κιλά, αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο εξαφάνισης λόγω της λαθροθηρίας.

Περιλαμβάνονται στη διεθνή συνθήκη CITES και το κυνήγι και το εμπόριό τους απαγορεύεται. Όμως, το τεράστιο αμφίβιο είναι σχετικά δυσκίνητο και συλλαμβάνεται εύκολα από τους ντόπιους, οι οποίοι πωλούν το κρέας του έως και 100 δολάρια το κιλό.

sala13
sala14


Στην Κίνα, και γενικότερα στην Ασία, δεκάδες ακόμα είδη αμφιβίων βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς χρησιμοποιούνται ευρέως ως τροφή και ως συστατικό παραδοσιακών φαρμάκων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης