Υπόθεση Τζέφρι Επστάιν: Εκατοντάδες τα κορίτσια που διακινούσε στα ιδιωτικά του νησιά στην Καραϊβική μέχρι το 2018

Υπόθεση Τζέφρι Επστάιν: Εκατοντάδες τα κορίτσια που διακινούσε στα ιδιωτικά του νησιά στην Καραϊβική μέχρι το 2018

Ποια είναι τα νέα στοιχεία της πολύκροτης αυτής υπόθεσης που ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας των Παρθένων Νήσων

ep
Ήταν ο άνθρωπος που ερχόταν σε επαφή με την υψηλή κοινωνία. Με ζάμπλουτους μεγιστάνες, με γαλαζοαίματους κληρονόμους, με πολιτικούς, με όλο το αφάν γκατέ της κοινωνίας των σελέμπριτι σε παγκόσμιο επίπεδο. Όταν ανακαλύφθηκε το σκάνδαλο, η «αυτοκρατορία» που είχε στήσει κατέρρευσε εκκωφαντικά, ανοίγοντας το Κουτί της Πανδώρας, μέσα από το οποίο βγήκαν όλα τα μυστικά. Παρ' ότι αυτοκτόνησε στο κελί που τον είχαν κλείσει, η υπόθεση του Τζέφρι Επστάιν εξακολουθεί να απασχολεί τις αρχές. Τελευταίο στοιχείο που βγήκε στην επικαιρότητα, είναι η διακίνηση εκατοντάδων κοριτσιών στο ιδιωτικό του νησί, στην Καραϊβική, έως τα μέσα του 2018.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο Τζέφρι Επστάιν είχε στήσει ένα τεράστιο δίκτυο διακίνησης και εκμετάλλευσης κοριτσιών, τα οποία διέθετε στους διάσημους επώνυμους και πλούσιους φίλους του. Τα κορίτσια, ορισμένα εκ των οποίων ήταν ακόμη και 11 ετών, είτε για λόγους επιβίωσης, είτε για λόγους φιλοδοξιών, παρασύρονταν από τη λάμψη ενός κόσμου ακραία ανήθικου.

Όπως δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας των Virgin Islands, Denise George, από το 2001 έως το 2018, ο παιδόφιλος Επστάιν είχε μετατρέψει τα δύο νησιά του στην Καραϊβική, το Μικρό Σεντ Τζέιμς και το Μεγάλο Σεντ Τζέιμς, σε άδρα ακολασίας με πρωταγωνιστές εκείνους που είχαν... μεγάλες τσέπες και ανήλικα ή νεαρά κορίτσια.

Ο Τζέφρι Επστάιν, είχε αποδεδειγμένα στενές σχέσεις τόσο με τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όσο και με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, όπως και τον πρίγκιπα Άντριου του Ηνωμένου Βασιλείου, τον γιο της βασίλισσας της Αγγλίας. Επίσης, είχε πολύ στενές σχέσεις και επαφές με μεγιστάνες από την Αραβία και το Ισραήλ.

Ο Επστάιν βρέθηκε νεκρός στο κελί του, στο Metropolitan Correctional Center, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, τον Αύγουστο. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία, αλλά τουλάχιστον τρεις ομοσπονδιακοί ερευνητές, τον χαρακτήρισαν «μυστήριο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης