Διπλωματικός «πυρετός» στη Μόσχα για τη Λιβύη: Λαβρόφ και Τσαβούσογλου πιέζουν για τη λύση

Διπλωματικός «πυρετός» στη Μόσχα για τη Λιβύη: Λαβρόφ και Τσαβούσογλου πιέζουν για τη λύση

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Τουρκίας συμμετέχουν στις συζητήσεις του αλ Σαράτζ με τον Χαφτάρ, με στόχο την εύρεση οριστικής και μόνιμης λύσης

lavrof_tsavousoglou
Σειρά διαπραγματεύσεων ξεκίνησαν στη Μόσχα τη Δευτέρα, με στόχο να βρεθεί μια μόνιμη λύση στην κρίση της Λιβύης.

Οι κορυφαίοι διπλωμάτες και οι αρχηγοί Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας και της Τουρκίας συγκεντρώθηκαν στη ρωσική πρωτεύουσα για να βοηθήσουν τις συνομιλίες μεταξύ του επικεφαλής της αναγνωρισμένης κυβέρνησης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ και του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ.

Η συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων ξεκίνησε με τις συνομιλίες της ρωσικής και της τουρκικής πλευράς, δήλωσε στους δημοσιογράφους η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού θα εστιάσουν, μαζί με τους Τούρκους ομολόγους τους, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Χουλουσί Ακάρ, στο θέμα των συγκρούσεων τόσο στη Λιβύη, όσο και στη Συρία.

Επίσης, επιβεβαίωσε ότι οι αλ Σάρατζ και Χαφτάρ έφτασαν στη Μόσχα και συναντώνται ήδη με τους Ρώσους και Τούρκους αξιωματούχους.

«Στο πλαίσιο της υλοποίησης της πρωτοβουλίας των προέδρων Ρωσίας και Τουρκίας, η οποία ανακοινώθηκε στο τέλος της συνόδου κορυφής στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα στη Μόσχα θα διεξαχθούν ενδο-λιβυκές επαφές υπό την αιγίδα των υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας και της Τουρκίας. Οι αλ Σάρατζ, Χαφτάρ και εκπρόσωποι άλλων πολιτικών σχηματισμών της Λιβύης αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτές τις επαφές», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, οι αντιμαχόμενες πλευρές της λιβυκής σύγκρουσης ανακοίνωσαν την κατάπαυση του πυρός ως απάντηση στην πρόσκληση των Ρώσων και των Τούρκων προέδρων για πολιτική λυση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης