Άμεση ήταν η αντίδραση της Ρωσίας και του Κρεμλίνου στην εξαγγελιά Ερντογάν ότι τον Ιανουάριο το τουρκικό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει πρόταση που θα επιτρέπει την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη για τη στήριξη τής κυβέρνησης της Τρίπολης (GNA) απέναντι στις δυνάμεις του ισχυρού άνδρα της Ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ.
«Η παρέμβαση τρίτων χωρών δεν βοηθάει στην επίλυση της κρίσης αλλά οι προσπάθειες τρίτων χωρών να βρεθεί μια ευθεία λύση στο πρόβλημα και να βοηθηθούν οι δύο πλευρές είναι πάντα ευπρόσδεκτη» σχολίασε ο εκπρόσωπος τουΒλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο ίδιος σημείωσε ότι η Ρωσία ανησυχεί για την κατάσταση στη Λιβύη και είναι υπερ της εύρεσης μιας ειρηνικής λύσης το συντομότερο δυνατόν.
Ερωτηθείς αν θα υπάρξει τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Βλαντιμίρ Πούτιν τις επόμενες ημέρες ο Πεσκόφ απάντησε ότι κάτι τέτοιο για την ώρα δεν έχει σχεδιαστεί αλλά αν αυτό κριθεί απαραίτητο οι δύο ηγέτες θα μιλήσουν.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει το μέλλον, μπορούμε όμως να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι με έναν απλό προληπτικό έλεγχο που θα μας δώσει πολύτιμες απαντήσεις για τη γονιμότητά μας.