Παναγία των Παρισίων: Για πρώτη φορά έπειτα από 217 χρόνια, δεν θα γίνει χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Παναγία των Παρισίων: Για πρώτη φορά έπειτα από 217 χρόνια, δεν θα γίνει χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Μετά την καταστροφική φωτιά που προκάλεσε την κατάρρευση της στέγης και του καμπαναριού - Η τελευταία φορά που αυτό συνέβη ήταν κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης

parisi2
Για πρώτη φορά τα τελευταία 200 και πλέον χρόνια, οι πιστοί δεν θα μπορέσουν να παραστούν στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στον καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων, όπου συνεχίζονται οι εργασίες ανοικοδόμησης μετά την καταστροφική φωτιά.

«Δεν θα τελεστεί μεταμεσονύχτια τελετή στη Νοτρ Νταμ. Η τελευταία φορά που αυτό συνέβη ήταν κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Από το 1803, τελούνταν πάντα χριστουγεννιάτικες τελετές στην Παναγία των Παρισίων» είπε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος τύπου της επισκοπής του Παρισιού.

Η πυρκαγιά της 15ης Απριλίου προκάλεσε την κατάρρευση της στέγης και του καμπαναριού με το βέλος του, παρά το γεγονός ότι τα κεντρικά καμπαναριά και οι εξωτερικοί τοίχοι σώθηκαν, μαζί με θρησκευτικά κειμήλια και ανεκτίμητης αξίας έργα τέχνης.

«Είναι οδυνηρό, διότι θα μας άρεσε να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα στην Παναγία των Παρισίων, όμως, την ίδια ώρα, νιώθουμε και ελπίδα: συνεχίζουμε τις διαδικασίες ανοικοδόμησης, για παράδειγμα αυτός ο τεράστιος γερανός θα βοηθήσει να μεταφέρουμε αυτό το ικρίωμα» είπε ο μονσινιόρ Πατρίκ Σοβέ, υψηλόβαθμος κληρικός του καθεδρικού ναού.

«Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της ελπίδας. Ας είμαστε υπομονετικοί, άλλα 4 χρόνια» συμπήρωσε ο Σοβέ, καλώντας όσους πιστούς συνήθισαν να προσέρχονται στην Παναγία των Παρισίων για τα Χριστούγεννα να πάνε στον κοντινό ναό Σεν Ζερμέν λ’ Οξερουά, μία από τις παλαιότερες εκκλησίες του Παρισιού.

Στην Παναγία των Παρισίων έγινε η τελετή στέψης του Ναπολέοντα, ως αυτοκράτορα, το 1804.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης