Ισπανία: Δεν στηρίζουν τον συνασπισμό Σοσιαλιστών - Podemos οι Ciudadanos

Ισπανία: Δεν στηρίζουν τον συνασπισμό Σοσιαλιστών - Podemos οι Ciudadanos

Το φιλελεύθερο κεντρώο κόμμα απηύθυνε έκκληση για μια συμφωνία μεγάλου συνασπισμού με τους Σοσιαλιστές (PSOE) και το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ)

ciudadanos_
Το φιλελεύθερο κεντρώο κόμμα Ciudadanos στην Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα υποστηρίξει προκαταρκτική συμφωνία ενός κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ των Σοσιαλιστών (PSOE) και του κόμματος Unidas Podemos της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Αντ΄αυτού απηύθυνε έκκληση για μια συμφωνία μεγάλου συνασπισμού με τους Σοσιαλιστές (PSOE) και το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ).

«Απευθύνουμε έκκληση στο αίσθημα ευθύνης του PSOE και του ΡΡ για την επίτευξη μιας μετριοπαθούς και συνταγματικής συμφωνίας με τους Cs (Ciudadanos) στη βάση επίσημων συμφωνιών που είναι καλές για τη χώρα», ανακοίνωσε το κόμμα.

Νωρίτερα, ο σοσιαλιστής ηγέτης Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος ασκεί χρέη πρωθυπουργού, αφού πρώτα υπέγραψε τη συμφωνία με τον επικεφαλής του Unidas Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, δήλωσε: «Είναι μια συμφωνία για τέσσερα χρόνια. Η Ισπανία χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση, μια στέρεη κυβέρνηση».

Η απροσδόκητα ταχεία επίτευξη της προκαταρκτικής συμφωνίας απαιτεί περαιτέρω βήματα, περιλαμβανομένης της συμμετοχής και μικρότερων κομμάτων, καθώς και την κατανομή των χαρτοφυλακίων στην κυβέρνηση. Αν επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη κυβέρνηση συνασπισμού της Ισπανίας μετά την επιστροφή της χώρας στη δημοκρατία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης