Ερντογάν: Η Τουρκία θα λάβει μέτρα, αν οι Κούρδοι παραμείνουν κοντά στα σύνορα της Συρίας

Ερντογάν: Η Τουρκία θα λάβει μέτρα, αν οι Κούρδοι παραμείνουν κοντά στα σύνορα της Συρίας

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθαρίζει ότι η Άγκυρα δεν θα δεχθεί μη τήρηση των συμφωνιών με ΗΠΑ και Ρωσία – Πανηγυρίζει ο Τραμπ που χαρακτηρίζει μεγάλη επιτυχία τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας

21765003
Απειλές προς όσους θα επιχειρήσουν να μην τηρήσουν τις συμφωνίες της Τουρκίας με Ουάσινγκτον και Μόσχα απηύθυνε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ξεκαθάρισε ότι η Άγκυρα θα λάβει τα «απαραίτητα μέτρα», εάν δεν αποχωρήσει η κουρδική πολιτοφυλακή από τη βορειοανατολική Συρία.

«Δεν τίθεται θέμα για εμάς καμίας αλλαγής όσον αφορά τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν αν οι υποσχέσεις που διατυπώθηκαν στις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία δεν τηρηθούν», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Την περασμένη εβδομάδα, η Άγκυρα συμφώνησε με τις ΗΠΑ κατάπαυση πυρός για να αποχωρήσει η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση. Παράλληλα, ο Ερντογάν συμφώνησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να διευκολύνει η Μόσχα την αποχώρηση των YPG από εναπομείναντα τμήματα στα σύνορα με την Τουρκία ανάμεσα στον ποταμό Ευφράτη και τα σύνορα με το Ιράκ.

«Μεγάλη επιτυχία» λέει ο Τραμπ

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε σήμερα «μεγάλη επιτυχία» τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στη Συρία, ανακοινώνοντας ότι αργότερα σήμερα θα κάνει δηλώσεις για το θέμα, από τον Λευκό Οίκο.

«Μεγάλη επιτυχία στη σύνορα μεταξύ Τουρκίας-Συρίας. Δημιουργήθηκε ζώνη ασφαλείας!» ήταν το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ.

«Η κατάπαυση του πυρός τηρείται και οι μάχες τερματίστηκαν. Οι Κούρδοι είναι ασφαλείς και συνεργάστηκαν πολύ καλά μαζί μας. Οι κρατούμενοι της (οργάνωσης) Ισλαμικό Κράτος βρίσκονται σε ασφαλή μέρη» συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, που θα κάνει δηλώσεις αργότερα στις 18.00 ώρα Ελλάδος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης