Ερντογάν για Συρία: Αν οι ΗΠΑ δεν κρατήσουν τις υποσχέσεις τους, θα συνεχίσουμε την επίθεση με αποφασιστικότητα

Ερντογάν για Συρία: Αν οι ΗΠΑ δεν κρατήσουν τις υποσχέσεις τους, θα συνεχίσουμε την επίθεση με αποφασιστικότητα

Αναφορικά με την έκκληση Μακρόν για παράταση της περιόδου εκεχειρίας, ο Ερντογάν είπε ότι δεν έχει λάβει ο ίδιος κάποιο αίτημα και υπογράμμισε ότι η Άγκυρα διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ, όχι με τη Γαλλία - Σε εξέλιξη η συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν

erdogan-syria-arthro
Αν οι υποσχέσεις των ΗΠΑ δεν τηρηθούν, η Άγκυρα θα συνεχίσει την επιχείρησή της στη Συρία «με αποφασιστικότητα», διεμήνυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σημερινές του τηλεοπτικές δηλώσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Πριν αναχωρήσει για την επίσκεψή του στη Μόσχα, όπου θα συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησής του ότι οι «τρομοκράτες» του YPG/PKK δεν έχουν θέση στο μέλλον της Συρίας. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία απαιτεί όλες οι κουρδικές δυνάμεις του YPG να αποχωρήσουν από την «ασφαλή ζώνη» που θέλει να δημιουργήσει κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, κατά την επιχείρηση της Τουρκίας στη Βόρειο Συρία «εξουδετερώθηκαν» 775 «τρομοκράτες YPG/PKK» και χάθηκαν οι ζωές 7 Τούρκων, 79 στρατιωτών του Συριακού Εθνικού Στρατού και 20 πολιτών.

Σχολιάζοντας την έκκληση Μακρόν για παράταση της περιόδου εκεχειρίας, ο Ερντογάν είπε ότι δεν έχει λάβει ο ίδιος κάποιο τέτοιο αίτημα από τον Γάλλο πρόεδρο. Όπως υπογράμμισε, η Άγκυρα έχει κλείσει συμφωνία με τις ΗΠΑ, όχι με τη Γαλλία, και ο Γάλλος ομόλογός του ενδεχομένως να μεταφέρει κάποιο μήνυμα των «τρομοκρατών» με τους οποίους συνομιλεί.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι, κατά την επικείμενη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο, θα συζητηθεί εκτενώς το ζήτημα της Συρίας, και το πώς η Συνταγματική Επιτροπή που θα συνεδριάσει στα τέλη Οκτώβρη μπορεί να κάνει ουσιαστικά βήματα προόδου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης