Βρετανία: «Ή με στηρίζετε ή σας διώχνω», προειδοποιεί ο Τζόνσον τους «αντάρτες» βουλευτές του

Βρετανία: «Ή με στηρίζετε ή σας διώχνω», προειδοποιεί ο Τζόνσον τους «αντάρτες» βουλευτές του

«Ετοιμαστείτε για το Brexit» είναι το μήνυμα της ενημερωτικής καμπάνιας που ξεκινάει η κυβέρνηση του Λονδίνου

000_1JT5PI
Με απειλητικό τόνο στη φωνή του, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, διεμήνυσε στους «αντάρτες» βουλευτές του να τον στηρίξουν, διαφορετικά θα τους απομακρύνει από το κόμμα.

«Ή θα με στηρίξετε ή θα σας διώξω», φέρεται να είπε στους βουλευτές του κόμματος των Τόρις ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στρητ σε όσους όλοι σχεδιάζουν να του σκάψουν το λάκκο τις επόμενες ώρες πριν από το προγραμματισμένο κλείσιμο της Βουλής επί πέντε εβδομάδες.

Έχοντας λάβει τις ευλογίες της Βασίλισσας Ελισάβετ, ο εκκεντρικός συντηρητικός ηγέτης αποφάσισε την αναστολή των εργασιών της Βουλής από τις εννέα Σεπτεμβρίου έως τις 14 Σεπτεμβρίου, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από την ημερομηνία εξόδου της χώρας από την Ε.Ε (31η Οκτωβρίου ).

Η «πραξικοπηματική» αυτή κίνηση του Τζόνσον είχε στόχο να φρενάρει τους βουλευτές που ήθελαν να τορπιλίσουν τα σχέδιά του για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Για σήμερα είχαν προγραμματιστεί «ειρηνικές συνομιλίες» μεταξύ του Βρετανού πρωθυπουργού και των «Remainers» από το κόμμα των Τόρις, τους ένθερμους υποστηρικτές της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. Ωστόσο, ο Τζόνσον έκοψε το δίαυλο επικοινωνίας δείχνοντας ποιος έχει πάνω χέρι στην κυβέρνηση.Ο Βρετανός πρωθυπουργός αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί τους, όπως επεσήμανε πηγή της Ντάουνινγκ Στρητ.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o Τζόνσον θα έχει αύριο συζητήσεις με τους συντηρητικούς αντάρτες. Σ΄ένα 24ωρο, οι Βρετανοί βουλευτές θα προσπαθήσουν να εγκρίνουν νόμο για ένα Brexit χωρίς συμφωνία περνώντας το κατώφλι της Βουλής των Κοινοτήτων.

Κλείσιμο
Μάλιστα, πολλοί από τους «αντάρτες» βουλευτές από το κόμμα των Συντηρητικών τον έχουν απειλήσει ότι θα ενταχθούν στους κόλπους της αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Λονδίνου ξεκινά ενημερωτική εκστρατεία για το Brexit.

Όπως αναφέρει το BBC, τις επόμενες ώρες θα προβάλλονται μέσω των social media ενημερωτικά σποτ για το τι θα ακολουθήσει του Brexit. Σε λίγες ημέρες θα υπάρξουν και τηλεοπτικά σποτ όπως και αφίσες στους δρόμους της χώρας προκειμένου να είναι ενημερωμένη η κοινή γνώμη της Βρετανίας για τι θα συμβεί στη χώρα τους με την έξοδό της από την Ε.Ε την 31η Οκτωβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης