Βρετανία: Ο Τζόνσον θα σάρωνε σε περίπτωση που γίνονταν πρόωρες εκλογές

Βρετανία: Ο Τζόνσον θα σάρωνε σε περίπτωση που γίνονταν πρόωρες εκλογές

Η κίνησή του να κλείσει τη Βουλή λειτουργεί υπέρ του σύμφωνα με δημοσκόπηση της Daily Mail

075_cliff-brexitde190724_np0rj
«Ότι κι αν κάνετε, ο Μπόρις θα είναι πρώτος στις εκλογές»...

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο Βρετανός υπουργός, Τζέικομπ Ρις Μογκ, στους «Remainers, υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε που θέλουν να τορπιλίσουν τα σχέδια του πρωθυπουργού για το Brexit.

Ο Ρις-Μογκ, υπουργός της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον αρμόδιος για τις σχέσεις με το Κοινοβούλιο, προκαλεί όλους όσοι θέλουν να σκάψουν το λάκκο στον πρωθυπουργό την ερχόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο, λίγο πριν την αναστολή των εργασιών του έως τις 14 Οκτωβρίου. Σχεδόν δύο εβδομάδες αργότερα, την 31η Οκτωβρίου, η Βρετανία θα πρέπει να αποχωρήσει από την Ε.Ε.

Το πρωτοκλασάτο στέλεχος των Συντηρητικών της Βρετανίας επικαλέστηκε δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία, εάν γίνονταν σήμερα εκλογές, το κόμμα του Τζόνσον - οι Συντηρητικοί-θα αποσπούσαν την πρώτη θέση καταλαμβάνοντας ποσοστό 28%.

Από την πρώτη στιγμή που ο Τζόνσον ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το κοινοβούλιο επί πέντε εβδομάδες, ο Ρις Μογκ ήταν στο πλευρό του εκκεντρικού ξανθομάλλη πρωθυπουργού.

«Τολμήστε να ρίξετε την κυβέρνηση», λέει ο Ρις- Μογκ λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιεύει η κυριακάτικη εφημερίδα «Daily Mail».

Κλείσιμο
«Ζητήστε ψήφο εμπιστοσύνης», προσθέτει, καθώς είναι πεπεισμένος ότι, οι πρόωρες εκλογές θα οδηγούσαν σε μεγάλη νίκη του Μπόρις Τζόνσον .

O Τζόνσον θα κέρδιζε τις εκλογές με το κόμμα του να έχει πλειοψηφία 28 εδρών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Deltapoll» που διεξήχθη για λογαριασμό της «Daily Mail».

H «πραξικοπηματική» κίνηση του Τζόνσον να αναστείλει το κοινοβούλιο επί πέντε εβδομάδες ενίσχυσε την δημοτικότητά του αφότου πέρασε το κατώφλι της Ντάουινινγκ Στρητ, όπως σχολιάζει βρετανική εφημερίδα.

Η δημοσκόπηση της «Deltapoll» δείχνει τους Συντηρητικούς να αποσπούν ποσοστό 35%, έντεκα μονάδες πάνω από τους Εργατικούς με το κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν να μην ξεπερνά το 24%. Το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών λαμβάνει 18% και το κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ 14% γεγονός που σημαίνει ότι , ο Βρετανός πρωθυπουργός θα είχε πλειοψηφία 28 εδρών στο κοινοβούλιο εάν γίνονταν σήμερα εκλογές.

Σε περίπτωση που το κόμμα του Brexit δεν κατέβει στις επερχόμενες εκλογές, τότε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι: το κόμμα του Μπόρις έρχεται πρώτο με 41%, το κόμμα των Εργατικών με 26% και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 20% γεγονός που σημαίνει ότι ο Τζόνσον θα είχε πλειοψηφία 84 εδρών στο βουλή.

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες, ο Ρις Μογκ δήλωσε ότι εξαρτάται από την Ευρωπαϊκή Ενωση να αποφασίσει εάν είναι έτοιμη να επαναδιαπραγματευθεί ένα "λογικό" Brexit ή να αναγκάσει την Βρετανία να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες που αντιτίθενται στα σχέδια του Τζόνσον ετοιμάζονται για τις επόμενες κινήσεις τους μετά τις χθεσινές κινητοποιήσεις σε 32 πόλεις της χώρας.

Κεντρικά συνθήματα στις διαδηλώσεις είναι «Σταματήστε το πραξικόπημα» και «Υπερασπιστείτε τη δημοκρατία».

Οι διαδηλώσεις διοργανώνονται από την οργάνωση «Another Europe Is Possible».

Η αριστερή οργάνωση Momentum καλεί τους ακτιβιστές της να προβούν σε καταλήψεις γεφυρών και δρόμων.

Ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών των Εργατικών Τζον ΜακΝτόνελ κάλεσε τους βουλευτές του κόμματος να κατέβουν στους δρόμους, αναλογιζόμενοι το πλήγμα για τους πολίτες των περιφερειών τους από ένα άτακτο Brexit.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης