Κόρμπιν: Θα σταματήσουμε την αναστολή λειτουργίας του Κοινοβουλίου

Κόρμπιν: Θα σταματήσουμε την αναστολή λειτουργίας του Κοινοβουλίου

Το Εργατικό Κόμμα θα ζητήσει επείγουσα συζήτηση για το Brexit την ερχόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε νωρίτερα ο σκιώδης υπουργός Εμπορίου Μπάρι Γκάρντινερ

000_1JS64O
Τη στιγμή που έχει ξεσπάσει κοινωνική αναταραχή στη Βρετανία, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν διαμηνύει ότι οι πολιτικοί θα προσπαθήσουν να σταματήσουν τη σχεδιαζόμενη από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον αναστολή λειτουργίας του Κοινοβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα. 

«Αυτό που πρόκειται να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε την Τρίτη να τον σταματήσουμε (τον Τζόνσον) πολιτικά με μια κοινοβουλευτική διαδικασία ώστε να νομοθετήσουμε για την αποτροπή ενός Brexit χωρίς συμφωνία και να επιχειρήσουμε επίσης να τον αποτρέψουμε να κλείσει τη Bουλή σε αυτήν την απολύτως κρίσιμη περίοδο», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δημοσιογράφους.

Τόνισε ότι θα καταθέσει μια πρόταση μομφής στην «κατάλληλη στιγμή».

Ο Κόρμπιν προσέθεσε ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας - βασικός στόχος του δυνητικού συμμάχου των Εργατικών, Σκοτσέζικου Εθνικού Κόμματος - δεν θα είναι άμεση προτεραιότητα του κόμματος του αν εισέλθει στην κυβέρνηση.

Το Εργατικό Κόμμα θα ζητήσει επείγουσα συζήτηση για το Brexit την ερχόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε νωρίτερα ο σκιώδης υπουργός Εμπορίου Μπάρι Γκάρντινερ, παραπέμποντας σε σχέδιο που θα προσφέρει μία ευκαιρία για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα αποκλείει ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τετάρτη το βράδυ στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Εδιμβούργο και άλλες μεγάλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκατοντάδες διαδηλωτές φώναξαν μπροστά από το κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου «Σταματήστε το πραξικόπημα» κρατώντας ευρωπαϊκές σημαίες, για να μετακινηθούν στην συνέχεια στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων έκανε λόγο για «συνταγματικό σκάνδαλο», ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, κατήγγειλε «σκάνδαλο και απειλή για την δημοκρατία μας» και ζήτησε ακρόαση από την βασίλισσα Ελισάβετ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης