«Δύο από τους νεκρούς στο Αρχάνγκελσκ, πέθαναν από ραδιενέργεια», λέει ρωσική εφημερίδα

rosia_blast

Πέντε ερευνητές έχασαν τη ζωή τους μετά την έκρηξη στη βάση του Αρχάνγεκλσκ, κατά τη διάρκεια πυραυλικών δοκιμών, ενώ η ραδιενέργεια στην περιοχή αυξήθηκε 16 φορές πάνω από το κανονικό - Μέρος μιας αντι-ρωσικής καμπάνιας χαρακτηρίζει τις αναφορές περί ραδιενέργειας το Κρεμλίνο

Δύο από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, από τη μεγάλη έκρηξη που συντάραξε τη στρατιωτική βάση της πόλης Αρχάνγκελσκ της Ρωσίας πριν από μερικές εβδομάδες, πέθαναν από ραδιενέργεια και όχι από την ίδια την έκρηξη, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail, επικαλούμενη τη ρωσική ερευνητική εφημερίδα Novaya Gazeta. Μάλιστα, στο ίδιο θέμα, αναφέρθηκε πως οι μπανιέρες που χρησιμοποιήθηκαν στο νοσοκομείο για να καθαρίσουν τα θύματα, χρειάστηκε να καταστραφούν.

Θυμίζεται πως πέντε ερευνητές έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη στη βάση του Αρχάνγεκλσκ, κατά τη διάρκεια πυραυλικών δοκιμών, ενώ η ραδιενέργεια στην περιοχή αυξήθηκε 16 φορές πάνω από το κανονικό. Περίπου 60 άτομα μεταφέρθηκαν στα επείγοντα νοσοκομείων της περιοχής και τοποθετήθηκαν σε μπανιέρες για να καθαριστούν. Οι μπανιέρες αυτές μετακινήθηκαν, μυστικά, και καταστράφηκαν, λόγω της ραδιενέργειας που είχαν απορροφήσει.

Από τη πλευρά του, το Κρεμλίνο, σε μια προσπάθεια να αντικρούσει αυτές τις πληροφορίες, ανέφερε πως τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες, ειδικά από γιατρούς που εξέτασαν τα θύματα, αποτελούν μέρος μιας αντι-ρωσικής καμπάνιας, ενώ κατηγόρησε τους γιατρούς πως οι καταγγελίες τους είναι ανώνυμες.

Τρία θύματα είχαν φτάσει στο νοσοκομείο του Αρχάνγκελσκ γυμνά και τυλιγμένα σε πλαστικές, ημιδιαφανείς σακούλες, χωρίς να ενημερωθούν οι γιατροί για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αυτοί τραυματίστηκαν. Το μόνο που έμαθαν, ήταν πως βρέθηκαν σε χώρι που σημειώθηκε έκρηξη... Αργότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα Novaya Gazeta, που επικαλείται μαρτυρία ενός ιατρικού υπαλλήλου, εντοπίστηκαν ίχνη του θανατηφόρου ραδιενεργού ισότοπου Cesium-137 στα θύματα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης