«Δύο από τους νεκρούς στο Αρχάνγκελσκ, πέθαναν από ραδιενέργεια», λέει ρωσική εφημερίδα

«Δύο από τους νεκρούς στο Αρχάνγκελσκ, πέθαναν από ραδιενέργεια», λέει ρωσική εφημερίδα

Πέντε ερευνητές έχασαν τη ζωή τους μετά την έκρηξη στη βάση του Αρχάνγεκλσκ, κατά τη διάρκεια πυραυλικών δοκιμών, ενώ η ραδιενέργεια στην περιοχή αυξήθηκε 16 φορές πάνω από το κανονικό - Μέρος μιας αντι-ρωσικής καμπάνιας χαρακτηρίζει τις αναφορές περί ραδιενέργειας το Κρεμλίνο

rosia_blast
Δύο από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, από τη μεγάλη έκρηξη που συντάραξε τη στρατιωτική βάση της πόλης Αρχάνγκελσκ της Ρωσίας πριν από μερικές εβδομάδες, πέθαναν από ραδιενέργεια και όχι από την ίδια την έκρηξη, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail, επικαλούμενη τη ρωσική ερευνητική εφημερίδα Novaya Gazeta. Μάλιστα, στο ίδιο θέμα, αναφέρθηκε πως οι μπανιέρες που χρησιμοποιήθηκαν στο νοσοκομείο για να καθαρίσουν τα θύματα, χρειάστηκε να καταστραφούν.

Θυμίζεται πως πέντε ερευνητές έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη στη βάση του Αρχάνγεκλσκ, κατά τη διάρκεια πυραυλικών δοκιμών, ενώ η ραδιενέργεια στην περιοχή αυξήθηκε 16 φορές πάνω από το κανονικό. Περίπου 60 άτομα μεταφέρθηκαν στα επείγοντα νοσοκομείων της περιοχής και τοποθετήθηκαν σε μπανιέρες για να καθαριστούν. Οι μπανιέρες αυτές μετακινήθηκαν, μυστικά, και καταστράφηκαν, λόγω της ραδιενέργειας που είχαν απορροφήσει.

Από τη πλευρά του, το Κρεμλίνο, σε μια προσπάθεια να αντικρούσει αυτές τις πληροφορίες, ανέφερε πως τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες, ειδικά από γιατρούς που εξέτασαν τα θύματα, αποτελούν μέρος μιας αντι-ρωσικής καμπάνιας, ενώ κατηγόρησε τους γιατρούς πως οι καταγγελίες τους είναι ανώνυμες.

Τρία θύματα είχαν φτάσει στο νοσοκομείο του Αρχάνγκελσκ γυμνά και τυλιγμένα σε πλαστικές, ημιδιαφανείς σακούλες, χωρίς να ενημερωθούν οι γιατροί για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αυτοί τραυματίστηκαν. Το μόνο που έμαθαν, ήταν πως βρέθηκαν σε χώρι που σημειώθηκε έκρηξη... Αργότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα Novaya Gazeta, που επικαλείται μαρτυρία ενός ιατρικού υπαλλήλου, εντοπίστηκαν ίχνη του θανατηφόρου ραδιενεργού ισότοπου Cesium-137 στα θύματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης