Γερμανία: Η πόλη που... «δεν υπάρχει» δίνει ένα εκατ. ευρώ σε όποιον το αποδείξει!

Γερμανία: Η πόλη που... «δεν υπάρχει» δίνει ένα εκατ. ευρώ σε όποιον το αποδείξει!

Το Μπίλεφελντ βρίσκεται στο επίκεντρο θεωριών συνωμοσίας από το 1993 - Ποιοι και γιατί ισχυρίζονται πως η πόλη είναι απλώς μια αυταπάτη

bielefeld-pic-germany
Το Μπίλεφελντ, μια γερμανική πόλη στη βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει. Αυτή είναι μια θεωρία συνωμοσίας που πολλοί έχουν αναπαράγει και ακόμα περισσότεροι έχουν ακούσει, στην Γερμανία - ακόμα και η Άνγκελα Μέρκελ έχει αναφερθεί σε αυτήν.

Το Μπίλεφελντ όμως τώρα, πήρε την κατάσταση στα χέρια του: Οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν πως προσφέρουν ένα εκατομμύριο ευρώ σε όποιον μπορέσει να αποδείξει πως όντως, η πόλη δεν υπάρχει!

Οι αρχές μάλιστα δεν θέτουν όρους και προϋποθέσεις στο πώς θα γίνει η απόδειξη αυτή, με τι μέσα και τι τρόπο, αρκεί να θεωρηθεί πως όντως, η θεωρία συνωμοσίας ισχύει.

Η θεωρία ότι το Μπίλεφελντ δεν υπάρχει ξεκίνησε από το 1994, από τον ειδικό επί των υπολογιστών Ακίμ Χελντ, που είχε ποστάρει τη θεωρία του στο διαδίκτυο, κάνοντας πλάκα. Η πλάκα όμως βρήκε ευήκοα ώτα και όχι μόνο διατηρήθηκε αλλά και γιγαντώθηκε, με αποτέλεσμα να την χρησιμοποιήσει - αστειευόμενη - και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε ομιλία.

Η θεωρία λέει ότι η πόλη είναι ένα κατασκεύασμα μιας μυστικής ομάδας, στην οποία οι Γερμανοί αναφέρονται ως SIE (που σημαίνει «αυτοί», αλλά γράφεται πάντα με κεφαλαία), σε συνεργασία με τις γερμανικές αρχές και χρησιμοποιεί τα εξής ακλόνητα επιχειρήματα για να το «αποδείξει»:
-Γνωρίζετε κάποιον από το Μπίλεφελεντ;
Κλείσιμο
-Έχετε πάει ποτέ στο Μπίλεφελντ;
-Γνωρίζετε κάποιον που να έχει πάει στο Μπίλεφελντ;

Επιπλέον, το Μπίλεφελντ δεν βρίσκεται πλάι σε κάποιο από τα ποτάμια της Γερμανίας, δεν έχει κάποια ιστορική παρουσία και δεν είναι η πόλη καταγωγής κάποιου πολύ σπουδαίου ποταμού. Όλα αυτά ενισχύουν την θεωρία, που προς το παρόν πάντως μόνο κακό δεν κάνει στην ίδια την πόλη, που εκμεταλλεύεται τη δημοσιότητα και κερδίζει όλο και περισσότερους επισκέπτες - που επιβεβαιώνουν ότι, ναι, υπάρχει!


Bielefeld - Meine Stadt
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης