Ο Τραμπ τα βάζει τώρα με τον Μακρόν: «Κανείς δεν μπορεί να μιλά εκ μέρους μας»

Ο Τραμπ τα βάζει τώρα με τον Μακρόν: «Κανείς δεν μπορεί να μιλά εκ μέρους μας»

 Δημοσίευμα, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγα 24ωρα, ήθελε τους Ευρωπαίους ηγετες να επιχειρούν αναθέρμανση των σχέσεων ανάμεσα σε Τεχεράνη και Ουάσινγκτον - Γάλλος αξιωματούχους διέψευσε ωστόσο την είδηση σύμφωνα με την οποία ο Μακρόν κάλεσε τον Ρουχανί στη Σύνοδο των G7 στο Μπιαρίτζ για να συνομιλήσει με τον Τραμπ

000_1JE3CP

Τριγμούς στη διπλωματική σκακιέρα προκαλεί η ψυχροπολεμική σχέση Ουάσινγκτον - Τεχεράνης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε αυστηρό ύφος, έστειλε μήνυμα προς τον Γάλλο ομόλογό του. Ο λόγος; Η παρέμβαση στην οποία φέρεται να προχώρησε το Παρίσι σχετικά με τις επαφές ΗΠΑ - Ιράν. 


Ο Τραμπ κατηγόρησε, δε, τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ότι στέλνει «ανάμεικτα μηνύματα» στην Τεχεράνη για το ενδεχόμενο συνομιλιών.

«Σε δεινή οικονομική θέση βρίσκεται το Ιράν. Θέλει απελπισμένα να συνομιλήσει με τις ΗΠΑ, όμως λαμβάνει ανάμεικτα μηνύματα από εκείνους που παριστάνουν τους εκροσώπους μας, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο πρόεδρος Μακρόν της Γαλλίας» έγραψε στο ένα tweet του ο Ντόναλντ Τραμπ.


Στο δεύτερο σημείωσε: «Ξέρω, οι προθέσεις του Εμανουέλ Μακρόν είναι καλές, όπως και των υπολοίπων, όμως κανείς δεν μιλά εκ μέρους των ΗΠΑ, παρά μόνο οι ίδιες. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας εκπροσωπεί, με κανέναν τρόπο».


Κλείσιμο
Ένα 24ωρο νωρίτερα Γάλλος αξιωματούχος έκανε γνωστό ότι ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί δεν είχε προσκληθεί στην τελευταία Σύνοδο των G7. Η αποκάλυψη λειτούργησε ως διάψευση σε δημοσίευμα, το οποίο ήθελε τους Ευρωπαίους ηγετες να επιχειρούν την αναθέρμανση των σχέσεων ανάμεσα σε Τεχεράνη και Ουάσινγκτον.

Στο δημοσίευμα αναφερόταν, επίσης, ότι ο Μακρόν κάλεσε τον Ρουχανί στο Μπιαρίτζ για να συναντηθεί με τον Τραμπ, ενώς ο  Ιρανός πρόεδρος απέρριψε την πρόταση για συνομιλίες με τις ΗΠΑ.

Επί μήνες Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία εργάζονται στην κατεύθυνση διάσωσης της συμφωνίας για τα πυρηνικά, από την οποία έχουν αποχωρήσει εδώ και ένα χρόνο οι ΗΠΑ.

Το κλίμα αναμεσα σε Ουάσινγκτον και Τεχεράνη δυναμιτίζουν οι κυρώσεις σε βάρος της τελευταίας, οι οποίες και κορυφώνουν τη διμερή κόντρα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης