Παναγία των Παρισίων: Μυστήριο με τη φωτιά - Οι εργασίες είχαν ολοκληρωθεί 1,5 ώρα νωρίτερα!

panagiaa_parisiwwn_arthroos11

Kαταθέτουν οι εργάτες που συμμετείχαν στις εργασίες συντήρησης στην Παναγία των Παρισίων - Δύο εταιρείες από την Ανατολική Γαλλία είχαν αναλάβει τις εργασίες - Δημοτικός σύμβουλος κάνει λόγο για «την 11η Σεπτεμβρίου της Γαλλίας»

Νέα δεδομένα έρχονται στο φως σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο ιστορικό κτίριο της Παναγίας των Παρισίων.

Η έρευνα περιπλέκεται καθώς σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Ζαν Κλοντ Γκαλέ, οι εργάτες είχαν ολοκληρώσει τη δουλειά τους στις 17.30 μ.μ, ώρα Γαλλίας, περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά προτού ξεσπάσει η φωτιά, δηλαδή στις 18.50 ώρα Γαλλίας.

Από χθες το βράδυ, πάντως, οι εργάτες που συμμετείχαν στις εργασίες συντήρησης του καθεδρικού ναού δίνουν καταθέσεις.

«Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στη Notre Dame, ήχησαν οι συναγερμοί του καθεδρικού ναού και οι επισκέπτες στη Notre-Dame άρχισαν γρήγορα να εκκενώνουν το κτίριο... Οι εργάτες είχαν σταματήσει τις εργασίες από τις 17:00 έως τις 17:30 ώρα Γαλλίας», όπως επισημαίνει ο Αντρέ Φινό, υπεύθυνος επικοινωνίας του καθεδρικού ναού.

«Αλλά δεν είμαστε σίγουροι εάν είχε απομείνει κάποιος. Δύο εταιρείες από την Ανατολική Γαλλία (η Meuse και Meurthe-et-Moselle) είχαν αναλάβει αυτό το έργο αποκατάστασης», προσθέτει.

Η στιγμή της κατάρρευσης του καμπαναριού της Παναγίας των Παρισίων


Εισαγγελέας Παρισιού: Η φωτιά αντιμετωπίζεται ως ατύχημα

Η πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων πιθανόν να οφείλεται σε ατύχημα και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι προκλήθηκε σκόπιμα, ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Χέιτζ.

«Προσανατολιζόμαστε προς το σενάριο του ατυχήματος», είπε στους δημοσιογράφους ο Χέιτζ και πρόσθεσε ότι 50 άνθρωποι απασχολούνται σε μια «μακρά και πολύπλοκη» έρευνα για τα αίτια της χθεσινής πυρκαγιάς.

Μάρτυρες δήλωσαν πως ο πρώτος συναγερμός από τα συστήματα πυρασφάλειας του ναού χτύπησε στις 18:20, τοπική ώρα το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας για τους καθολικούς. Αν και ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκκένωσης του ναού, οι έρευνες που έγιναν δεν εντόπισαν φλόγα, παρά μόνο στις 18:45. Τότε, οι συναγερμοί ήχησαν ξανά, η ύπαρξη φωτιάς επιβεβαιώθηκε και ξεκίνησε η τεράστια επιχείρηση κατάσβεσης.


«Λάθος» πως ήταν ατύχημα, επιμένει δημοτικός σύμβουλος της περιοχής

Η καταστροφή του ιστορικού κτιρίου σημειώθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα για τους Καθολικούς. Μεγάλη Δευτέρα χθες και οι πιστοί είχαν συρρεύσει στην Παναγία των Παρισίων για να προσευχηθούν.

Ο δημοτικός σύμβουλος του Νοιγί, Φιλίπ Καρσεντί, έσπευσε να κατηγορήσει την κυβέρνηση Μακρόν ότι προβάλλει λανθασμένα το επιχείρημα του ατυχήματος.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο Fox News, o Φιλίπ Καρσεντί συνέκρινε την 11η Σεπτεμβρίου με την καταστροφή του ιστορικού κτιρίου: «Ακόμη και αν δεν έχασε κανείς τη ζωή του, είναι σαν την 11η Σεπτεμβρίου της Γαλλίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι συγκλονιστικό (...) Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι εκκλησίες δέχονται βανδαλισμούς κάθε εβδομάδα. Φυσικά, οι πολιτικοί μας θέλουν να πιστέψουμε ότι πρόκειται για ατύχημα», τόνισε.

Notre Dame cathedral suffers extensive damage in massive blaze


Και η ακροδεξιά της Γερμανίας μιλά για «βία κατά των Χριστιανών»

Αξιωματούχος της ακροδεξιάς της Γερμανίας κατήγγειλε σήμερα τη βία εναντίον των χριστιανών συνδέοντάς την με την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, αν και οι Γάλλοι ερευνητές εκτιμούν πιθανότερο το σενάριο του ατυχήματος.

«Στη διάρκεια της πασχαλινής εβδομάδας η #NotreDame καίγεται. Τον Μάρτιο: η δεύτερη μεγαλύτερη εκκλησία ο Άγιος Σουλπίκιος καίγεται. Τον Φεβρουάριο: 47 επιθέσεις στη Γαλλία. Το Παρατηρητήριο Μισαλλοδοξίας και Διακρίσεων κατά των Χριστιανών στην Ευρώπη καταγγέλλει σημαντική αύξηση», έγραψε η Αλίτσε Βάιντελ, επικεφαλής του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), στο Twitter.

Αναρτώντας απλώς έναν σύνδεσμο που παραπέμπει σε άρθρο με ημερομηνία Μαρτίου που αφορά την πυρκαγιά στον Άγιο Σουλπίκιο, η Βάιντελ δεν εξηγεί για ποιο λόγο αναφέρεται στις διακρίσεις εις βάρος των χριστιανών μετά την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων.

Στο μεταξύ στη Γαλλία έχει ξεκινήσει έρευνα για «ακούσια καταστροφή μέσω πυρκαγιάς». Πηγή που πρόσκειται στην έρευνα διευκρίνισε ότι προς το παρόν το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε ακούσια από τις εργασίες ανακαίνισης που γίνονταν στην στέγη του καθεδρικού ναού.

Η πυρκαγιά στον ιερό ναό του Αγίου Σουλπικίου στο Παρίσι, στην οποία αναφέρθηκε η Βάιντελ, εξακολουθεί να ερευνάται.

Σε ό,τι αφορά το Παρατηρητήριο το οποίο επικαλείται η Γερμανίδα ακροδεξιά πολιτικός δεν είναι επίσημος φορέας, αλλά μια μη κυβερνητική οργάνωση καταγεγραμμένη στην Αυστρία.

ΣΧΟΛΙΑ (77)

Κανένα μυστήριο

Τα σώματα ασφαλείας της Γαλλίας και οι θέσεις security στο δημόσιο έχουν γεμίσει ισλαμιστες

Λευτέρης

Τά πήρε στό κρανίο ή Γονέας 2 καί συνάμα ιδιοκτήτριά τού Ναού μέ τούς Γάλλους καί τόν Φασουλή πού έβγαλαν γιά πρόεδρο...

@

Κάποιος μου έλεγε ότι κάποιο μήνυμα ήθελε να μας στείλει η Παναγία, γιατί διαφορετικά θα προστάτευε το ναό της και δεν θα τον άφηνε να καεί. Εσείς τι λέτε, θα τον άφηνε;

Εμεις

λεμε οτι εισαι παντελώς ηλίθιος που νομιζεις οτι πουλάς εξυπνάδα. Πως να πουλήσεις κάτι που δεν έχεις κατακαημένε;

 Ça y est, drame national, une charpente de cathédrale brûle.

εγραφε εχτεςοι ισλαμο σταλινοφασιστε της UNEF στο twitter μια αλλη βρωμα ισλαμοφασιστρα #γαλλιδα# εγραφε Les gens vont jusqu’à pleurer pour des bouts de bois. Vous aimez trop l’identité française alors qu’on s’en [fout] objectivement de votre délire de petits blancs. » αντε να με πεισετε οτι ειτανε θελημα θεου ,,,,,

Αγύριγο κεφάλι

Εν τάξει, το ...ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ!____________Οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ θέλουν οπωσδήποτε ... "δάκτυλο του Ισλάμ" στην πυρκαϊά της Notre-Dame!.. ____________Εάν ...απεκαλύπτετο κάτι τέτοιο θα ... ΞΕΣΑΛΩΝΑΝ τελείως εδώ μέσα!..__________Δυστυχώς! Η Αστυνομία της Γαλλίας ΔΕΝ τους κάνει την ...χάρη!.._________Βλέπει ...μόνο ΑΤΥΧΗΜΑ!.. ________(Παρά ταύτα θα ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ να γράφουν οι Νεοναζί-ΦΑΣΙΣΤΕΣ γιά "τρομοκρατία από το Ισλάμ" στην πυρκαϊά της Notre-Dame!..________Είναι ..."στη φύση τους"!..).

Ασε ρε

κομμουνιστικο σκουπιδι του διαδικτυου.

Σταλινοφασιστα

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

17 μαρτίου

εμπρησμός στον ο άγιο σουλπίκιος στο παρίσι. ΣΥΜΠΤΩΣΗ! ΣΥΜΠΤΩΣΗ!

Koukou

Ας δεχτούμε ότι είναι εμπρησμός τρομοκρατών, Γιατί κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη;;;

Η Γαλλία η παιδική χαρά των ισλαμιστών

Πάντως τον ισλαμιστή πιτσιρικά που έκοψε το κεφάλι του ιερέα μέσα στην εκκλησία τον έχουν έξω. Τέτοια βλέπουν οι ισλαμιστές και κάνουν ότι γουστάρουν.

Αγύριγο κεφάλι

Είναι ΚΑΙ αυτή μία θεωρία ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ παρ΄ ενός ΦΑΣΙΣΤΑ που βλέπει παντού "τρομοκράτες" και "ισλαμιστές"!..__________(Η Αστυνομία της Γαλλίας όμως, ...άλλα βλέπει και διαπιστώνει!..).____________Προφανώς η Αστυνομία της Γαλλίας "ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ" τι κάνει και τι λέει στον Λαό της Γαλλίας.___________Οι ΕΔΩ φασίστες ..."ΞΕΡΟΥΝ"!..

Θ

Βρε παιδια, μη γινεστε καρκινοφοβικοι. Δεν ειναι politically correct να μη θελετε τον καρκινο στο σωμα σας. Και αυτα τα κακομοιρα τα καρκινικα κυτταρα, κυτταρακια ειναι κι αυτα. Πρεπει να τα καλοσωρισουμε στο σωμα μας και να τους δινουμε δωρεαν οξυγονο και γλυκοζη για να πολλαπλασιαστουν ασταματητα. Ετσι ειναι το politically correct.

Φυσιολογικός άνθρωπος

Επειδή οι ξεφτιλισμένοι γονείς σου δεν σου έμαθαν ότι είναι ντροπή να ζεις ως ρατσιστής δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιφέρεις τις άθλιες απόψεις σου δεξιά και αριστερά.

Αγύριγο κεφάλι

Μέχρι ΤΩΡΑ οι Αρχές της Γαλλίας, ΔΕΝ βλέπουν ίχνη τρομοκρατικής ενέργειας. _________Εάν βρουν, ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΝ!_______(Γιατί ...ΙΔΡΩΝΟΥΝ τούτοι εδώ μέσα, ΡΕ;).

DDs

.... γιατί οι αρχές της Γαλλίας σκοπίμως θα μπορούσαν (δεν λέμε ότι ισχύει) να αποκρύπτουν - προς το παρόν - ότι το συμβάν της φωτιάς τόση ώρα μετά το σταμάτημα των εργασιών ήταν απλά ατύχημα. Θα το έκαναν α. για να μην δημιουργήσουν πανικό και πραγματικά αντι-ισλαμιστικό παροξυσμό τώρα που το θέμα είναι καυτό και β. για να ερευνήσουν τι έχει συμβεί χωρίς τις φωνές εθνικιστικών κύκλων... Εύχομαι να είναι και να αποδειχθεί ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται για δολιοφθορά , γιατί θα ξυπνήσει τα θαμμένα πολύ άγρια -μεσαιωνικά- ένστικτα στην Ευρώπη ειδικά κατά των μεταναστών , ισλαμιστών και γενικά ξένων ! Και επιπλέον εάν ξυπνήσουν και φονταμενταλιστες Χριστιανοί στην Ευρώπη - που κοιμούνται ήσυχα εδώ και αιώνες - πάμε για παγκόσμιο πόλεμο μεταξύ θρησκειών ! Τα πράγματα χρειάζονται προσοχή και η πολιτική ανοιχτές πόρτες σε κάθε καρυδιάς καρύδι έχει αρχίσει να εμφανίζει προβλήματα σοβαρά

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

boris-0

329 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 299 κατά της συμφωνίας αποχώρησης - Απέρριψαν ωστόσο το χρονοδιάγραμμα-«εξπρές» για τους εφαρμοστικούς νόμους, με 322 «όχι», έναντι 308 «ναι» - Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε πως «παγώνει» την εξέταση της συμφωνίας για το Brexit, έως ότου η ΕΕ αποφασίσει αν θα προσφέρει μια παράταση στην ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου - Τουσκ: Συζητάμε αίτημα αναβολής του Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου 2020

14
trump

Υπερψηφίστηκε το πρωτόκολλο από 91 γερουσιαστές και καταψηφίστηκε από μόλις δύο - Η ολοκλήρωση της διαδικασίας επικύρωσης του πρωτοκόλλου από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών θα επιτρέψει στα Σκόπια να γίνουν το 30ό μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας

erdogan-putin-0

Οι κουρδικές ένοπλες ομάδες θα πρέπει να αρχίσουν να αποχωρούν από αύριο από τη ζώνη ασφαλείας που εκτείνεται σε βάθος 30 χιλιομέτρων  - Ρωσία και Τουρκία θα πραγματοποιούν κοινές περιπολίες σε ζώνη δέκα χιλιομέτρων εντός της Συρίας - Όλες οι δυνάμεις της YPG θα «αφαιρεθούν» από τις περιοχές Μανμπίτζ και Ταλ Ριφάτ

27