Ο Τραμπ φτιάχνει «πόλεις-καταφύγια» για τους μετανάστες

Ο Τραμπ φτιάχνει «πόλεις-καταφύγια» για τους μετανάστες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «χρέωσε» το σχέδιό του στην απροθυμία των Δημοκρατικών να εγκρίνουν την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό και το μεταναστευτικό νομοσχέδιο που έχει καταθέσει στο Κογκρέσο

20926869
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε σήμερα ότι εξετάζει να στείλει τους παράτυπους μετανάστες που βρίσκονται στις ΗΠΑ στις λεγόμενες «πόλεις-καταφύγια».

«Επειδή οι Δημοκρατικοί είναι απρόθυμοι να αλλάξουν τους πολύ επικίνδυνους μεταναστευτικούς μας νόμους, εμείς όντως, όπως αναφέρθηκε, εξετάζουμε σοβαρά να στείλουμε τους παράτυπους μετανάστες αποκλειστικά στις πόλεις-καταφύγια», είπε ο Τραμπ με tweet του.

Η Washington Post αποκάλυψε χθες ότι ο Λευκός Οίκος εξετάζει ένα σχέδιο για μεταφορά των μεταναστών που βρίσκονται υπό κράτηση και να τους αφήσει ελεύθερους σε πόλεις-καταφύγια, που προστατεύουν τους παράτυπους μετανάστες και αποτελούν προπύργια των Δημοκρατικών.

Το Σαν Φρανσίσκο, πατρίδα της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι είναι μια από αυτές.

Σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους, η Πελόζι τόνισε σήμερα ότι δεν είχε γνώση του δημοσιεύματος της Post. Ωστόσο πρόσθεσε ότι «αυτό είναι απλά μια ακόμη αντίληψη ανάξια για την προεδρία των ΗΠΑ και ασεβής για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, ως λαός, να τεθούμε ενώπιον εκείνου που είμαστε, ένα έθνος μεταναστών».

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος υπέγραψε στις αρχές του 2017 εκτελεστικό του διάταγμα που προέβλεπε την παρακράτηση ομοσπονδιακών πόρων από τις «πόλεις -καταφύγια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης