Η Τουρκία προσφεύγει στον ΟΗΕ μετά την υπογραφή Τραμπ για τα Golan Heights
Η Άγκυρα θεωρεί απαράδεκτη την αναγνώριση των Υψιπέδων του Γκολάν ως έδαφος του Ισραήλ και τονίζει πως «για μία ακόμη φορά οι ΗΠΑ έδειξαν ότι δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο»
Η Τουρκία θεωρεί την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της κυριαρχίας του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν απαράδεκτη και θα αναλάβει δράση κατά της απόφασης αυτής, μεταξύ άλλων ενώπιον του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της ΤουρκίαςΜεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Για μία ακόμη φορά οι ΗΠΑ έδειξαν ότι δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο. Εντούτοις, αυτή η απόφαση δεν νομιμοποιεί, με οποιοδήποτε τρόπο, την ισραηλινή κατοχή (των Υψωμάτων του Γκολάν)» έγραψε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στο Twitter.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια μια μακρινή και αφηρημένη έννοια. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αγγίζει την καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού – από το κόστος της ενέργειας, μέχρι την ασφάλεια της κατοικίας και της υγείας των μελών της οικογένειας.