Βενεζουέλα ώρα μηδέν: Το «δεξί χέρι» του Μαδούρο φυγάδευσε τα δύο μικρότερα παιδιά του στην Κίνα!

Βενεζουέλα ώρα μηδέν: Το «δεξί χέρι» του Μαδούρο φυγάδευσε τα δύο μικρότερα παιδιά του στην Κίνα!

Δεν είναι το μόνο υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης του Καράκας που παίρνει προληπτικά μέτρα για ενδεχόμενη κατάρρευση του καθεστώτος

cabello-maduro
Ο δεύτερος πιο ισχυρός άνθρωπος στη Βενεζουέλα και δεξί χέρι του Νικολάς Μαδούρο, φυγάδευσε τα δύο μικρότερα παιδιά του στην Κίνα, θέλοντας πιθανόν να προλάβει το - όλο και πιο πιθανό - σενάριο να καταρρεύσει η κυβέρνηση του Βενεζουελανού ηγέτη, θέτοντας σε κίνδυνο τον ίδιο και την οικογένειά του.

Ο Ντιοσντάντο Καμπέλο, επικεφαλής της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης της Βενεζουέλας, έβαλε την κόρη του και τον μικρό του γιο σε ένα αεροπλάνο της Aeroflot με προορισμό την Κίνα το περασμένο Σαββατοκύριακο, φροντίζοντας μάλιστα να τους βγάλει εισιτήρια με ψεύτικο όνομα.

cabello-1
Ο Καμπέλο ποζάρει με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά


Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η 22χρονη Ντανιέλα Καμπέλο και ο μικρότερος αδελφός της μετέβησαν αρχικά στην Αβάνα.

Στη συνέχεια η νεαρή επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο με διαβατήριο που είχε εκδοθεί στις ΗΠΑ, στο οποίο αναγραφόταν ως Ντεζιρέ Κοντρέρας, ενώ ο 17χρονος Τίτο χρησιμοποίησε ένα διαβατήριο που είχε εκδοθεί στην Ουγκάντα, με το πατρώνυμο της μητέρας του (Κοντρέρας).

Στο πρόγραμμα πτήσεων αναγράφεται ότι και οι δύο νέοι έκλεισαν εισιτήριο επιστροφής στην Αβάνα στις 12 του Μάρτη, όμως πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα ταξίδι που δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ.

board
board-2


Κλείσιμο
Όπως αποκαλύπτουν τοπικά δημοσιεύματα, ο Καμπέλο δεν είναι ο μόνος στενός συνεργάτης του Μαδούρο που κατάφερε να φυγαδεύσει επιτυχώς τις τελευταίες μέρες μέλη της οικογένειάς του στην Κίνα και τη Ρωσία, ενώ οι τριγμοί στην καρέκλα του Βενεζουελανού ηγέτη αυξάνονται.

Τον Μάιο του 2018, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις στον Ντιοσντάντο Καμπέλο, δεσμεύοντας περιουσιακά του στοιχεία ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ.

Το «δεξί χέρι» του Μαδούρο έχει έναν ακόμη γιο, που πιστεύεται ότι παραμένει στη Βενεζουέλα.

Η νεαρή Ντανιέλα Καμπέλο, που απελάθηκε από τις ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2018 όταν προσπάθησε να μπει παράνομα στην χώρα, έχει γίνει ένα είδος σελέμπριτι στα social media της χώρας της, κυρίως λόγω της σχέσης που διατηρεί με τον Βενεζουελανό τραγουδιστή Ομάρ Ασέντο.

cabello-2
cabello-3
Η Ντανιέλα Καμπέλο με τον ποπ σταρ φίλο της


Η επιλογή της Κίνας ως νέα «πατρίδα» των δύο νέων δεν είναι τυχαία, αφού η ασιατική χώρα, μαζί με τη Ρωσία, παραμένουν πιστοί σύμμαχοι του Καράκας.

Τη Δευτέρα, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών διαμήνυσε ότι είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας, επικρίνοντας εμμέσως τις 50 χώρες (μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ) που δεν αναγνωρίζουν πλέον τον Μαδούρο ως νόμιμο ηγέτη της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές, η Ομάδα της Λίμας, στην οποία συμμετέχουν κράτη που διάκεινται εχθρικά έναντι της κυβέρνησης υπό τον Νικολάς Μαδούρο, προέτρεψε να υπάρξει δημοκρατική μεταβίβαση της εξουσίας στη Βενεζουέλα, κατήγγειλε τη «σοβαρή ανθρωπιστική κρίση», αλλά απέκλεισε την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, που υποστηρίζει απόλυτα τον Γκουαϊδό, λέει πως εξετάζει και αυτό το ενδεχόμενο. Ειδικότερα, νωρίτερα εχθες ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστηρίζει «100%» τον Γκουαϊδό και δεν απέκλεισε καμία επιλογή εναντίον της κυβέρνησης του Μαδούρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης