Γερμανία: Με τον χαμηλότερο ρυθμό της 5ετίας αυξήθηκε το ΑΕΠ το 2018

Γερμανία: Με τον χαμηλότερο ρυθμό της 5ετίας αυξήθηκε το ΑΕΠ το 2018

Η γερμανική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται στις αρχές του 2019, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας

germany-flag
Η γερμανική οικονομία είναι πιθανόν να συνεχίσει να αναπτύσσεται στην αρχή του 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία αναπτύχθηκε με τον ασθενέστερο ρυθμό των τελευταίων πέντε ετών το 2018.

Το ΑΕΠ της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας αυξήθηκε κατά 1,5% το 2018 – ο χαμηλότερος ρυθμός της πενταετίας - συγκριτικά με 2,2% το 2017. Οι λόγοι για επιβράδυνση της ανάπτυξης πέρυσι περιλαμβάνουν την ασθενέστερη παγκόσμια οικονομία, τα προβλήματα με τις πωλήσεις στην κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας λόγω των νέων προτύπων για τη ρύπανση καθώς και έκτακτους παράγοντες όπως η έξαρση της γρίπης, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ο ρυθμός ανάπτυξης να διαμορφωθεί στο 1,5% το 2018.

"Η οικονομία της Γερμανίας αναπτύχθηκε για ένατη συνεχή χρονιά αλλά η ανάπτυξη έχει χάσει τη δυναμική της", ανακοίνωσε η γερμανική στατιστική υπηρεσία, που επεσήμανε ότι βασικός κινήτηριος παράγοντας της ανάπτυξης ήταν η εγχώρια ζήτηση.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, η οικονομία πιθανόν αναπτύχθηκε οριακά το τέταρτο τρίμηνο του 2018, το οποίο θα σημαίνει ότι γλίτωσε την ύφεση - που προσδιορίζεται από δύο ή περισσότερα συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης