ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξηγεί στο... Twitter γιατί έδιωξε τον Μάτις από το υπουργείο Άμυνας

ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξηγεί στο... Twitter γιατί έδιωξε τον Μάτις από το υπουργείο Άμυνας

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί ευθέως χώρες-συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών ότι εκμεταλλεύονται τη φιλία τους, προκειμένου να αποκτήσουν πλεονέκτημα στο εμπόριο

trump_mattis
Όποιος διαφώνησε μαζί του, «εξουδετερώθηκε». Όποιος εξέφρασε ενστάσεις για την πολιτική του και τις ιδέες του, αποτέλεσε παρελθόν. Ο Τζέιμς Μάττις δεν θα μπορούσε να αποτελέσε εξαίρεση. Ο Ντόναλντ Τραμπ «τελείωσε» με συντοπτικές διαδικασίες τον υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά τη διαφωνία τους για την αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από τη Συρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιχειρεί να δώσει «απάντηση» στους επικριτές του για τη γενικότερη πολιτική που ακολουθεί απέναντι στους συμμάχους της Ουάσιγκτον, παρουσιάζοντας έναν-έναν τους λόγους που τον ώθησαν να αποφασίσει την «απόλυση» του Τζέιμς Μάττις από το νευραλγικό πόστο του υπουργού Άμυνας.

Με μία σειρά από αναρτήσεις στο Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρεται στο γενικότερο σκεπτικό και τη φιλοσοφία του απέναντι στους συμμάχους, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Σε εκείνους τους λίγους Γερουσιαστές που νομίζουν ότι δεν μου αρέσουν ή δεν είμαι εκτιμώ τις συμμαχίες με άλλες χώρες, κάνουν λάθος. Θέλω. Αυτό που δεν μου αρέσει, τέλος πάντων, είναι όταν πολλοί από αυτές τις ίδιες χώρες, αποκτούν πλεονέκτημα στη φιλία τους με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο σε επίπεδο στρατιωτικής προστασίας, όσο και στο εμπόριο».


Κλείσιμο
Και συνεχίζει:
Εμείς ουσιαστικά χρηματοδοτούμαι τους στρατούς πολλών ΠΟΛΥ πλούσιων χωρών σε όλον τον κόσμο, την ίδια στιγμή που αυτές οι χώρες παίρνουν το απόλυτο πλεονέκτημα από τις ΗΠΑ και τους φορολογούμενούς μας στο εμπόριο. Ο στρατηγός Μάττις δεν το έβλεπε αυτό ως πρόβλημα. Εγώ το βλέπω και αυτό θα διορθωθεί».


Ο Τζέιμς Μάττις θα μείνει στη θέση του ως την 1η Ιανουαρίου 2019. Ήδη ενέκρινε, με εντολή του Ντόναλντ Τραμπ, την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, ενώ η εντολή για τις σχετικές προετοιμασίες έχει ήδη μεταφερθεί στη στρατιωτική διεύθυνση, στη Μέση Ανατολή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης