Βραζιλία: Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου «ανοίγει το κελί» του πρώην προέδρου Λούλα

Βραζιλία: Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου «ανοίγει το κελί» του πρώην προέδρου Λούλα

Ο δικαστής Μάρκο Αουρέλιο Μέλο αποφάσισε την αναστολή εκτέλεσης απόφασης που είχε εκδόσει νωρίτερα το Δικαστήριο

lula
Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βραζιλίας εξέδωσε σήμερα απόφαση η οποία ανοίγει το δρόμο για την αποφυλάκιση του πρώην προέδρου της χώρας, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος εκτίει από τον Απρίλιο δωδεκαετή ποινή κάθειρξης για δωροληψία και ξέπλυμα χρήματος.

Ο δικαστής Μάρκο Αουρέλιο Μέλο αποφάσισε την αναστολή εκτέλεσης απόφασης που είχε εκδόσει νωρίτερα το Δικαστήριο, διατάσσοντας την αποφυλάκιση καταδικασμένων πριν την εκδίκαση των εφέσεών τους, όπως στην υπόθεση του Λούλα.

Η απόφαση του Μέλο θα πρέπει να εξεταστεί από την ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου που είναι διχασμένη στο ζήτημα κατά πόσον θα επιτραπεί να παραμένουν ελεύθεροι οι κατάδικοι έως ότου οι υποθέσεις τους τελεσιδικήσουν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Agencia Brasil, οι δικηγόροι του Λούλα υπέβαλαν αίτημα αποφυλάκισής του σε δικαστήριο στην πόλη Κουριτίμπα, όπου ο πρώην πρόεδρος εκτίει την ποινή του.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Λούλα μπορεί να αποφυλακιστεί πριν την έκδοση τελικής απόφασης από την ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η Γκλέισι Χόφμαν, πρόεδρος του Κόμματος Εργαζομένων PT, ιδρυτής του οποίου υπήρξε ο Λούλα, τόνισε με tweet της ότι το κόμμα έχει ήδη υποβάλει νομικό αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο για την αποφυλάκιση του πρώην ηγέτη του PT.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης