Μακελειό στην Αίγυπτο: Στους 10 αυξήθηκαν οι νεκροί από την επίθεση στους χριστιανούς Κόπτες

Μακελειό στην Αίγυπτο: Στους 10 αυξήθηκαν οι νεκροί από την επίθεση στους χριστιανούς Κόπτες

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει τη μάχη κατά της τρομοκρατίας

egypt
Τουλάχιστον 10 είναι νεκροί της ένοπλης επίθεσης εναντίον λεωφορείου που μετέφερε Χριστιανούς προσκυνητές, στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε η ενημερωτική ιστοσελίδα Copts United επικαλούμενη εκπροσώπους της εκκλησίας. Επίσημα στοιχεία εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου δεν έχουν δοθεί.

Άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν εναντίον λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν Χριστιανοί Κόπτες σε μικρή απόσταση από την μονή του Αγίου Σαμουήλ που βρίσκεται στην επαρχία Ελ – Μίνια. Έγινε γνωστό ότι υπήρχαν τρία λεωφορεία με προσκυνητές, αλλά μόνο το ένα δέχθηκε τα πυρά των αγνώστων. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι δεσμεύθηκε να συνεχίσει την εκστρατεία για την συντριβή των μαχητών έπειτα από μια ένοπλη επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε χριστιανούς Κόπτες και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα.

«Εύχομαι ταχεία ανάρρωση των τραυματιών και διαβεβαιώνω για την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε τη σκοτεινή τρομοκρατία και να εντοπίσουμε τους δράστες», έγραψε ο Σίσι στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης