Γερμανία: Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στην Έσση - Αυξάνουν τη δυναμική τους οι Πράσινοι

Γερμανία: Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στην Έσση - Αυξάνουν τη δυναμική τους οι Πράσινοι

Δημοσκόπηση - σοκ για το κόμμα της Μέρκελ - Μόλις έξι μονάδες οι Πράσινοι από τους Χριστιανοδημοκράτες - Το κόμμα των Πρασίνων παγιώνεται στη δεύτερη θέση εκτοπίζοντας τους Σοσιαλδημοκράτες

merkel-1
Απειλητικά πλησιάζουν οι Πράσινοι τους Χριστιανοδημοκράτες ενόψει των περιφερειακών εκλογών στην Έσση της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές της Κυριακής,το κόμμα των Πρασίνων εκτοξεύει τα ποσοστά του καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση με διαφορά μόλις έξι μονάδες από το κόμμα της Μέρκελ.

Μετά τις βαριές απώλειες που υπέστη το αδελφό βαυαρικό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU], η Ένωση Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), στη Βαυαρία οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα της καγκελαρίου θα δει το ποσοστό του να πέφτει πολύ την 28η Οκτωβρίου.

Έπειτα από 18 χρόνια στο τιμόνι της CDU και 13 στην καγκελαρία, τα ερωτήματα σχετικά με το πολιτικό μέλλον της Μέρκελ μάλλον επιτείνουν την αβεβαιότητα στην οποία μοιάζει βυθισμένη η ΕΕ, εν μέσω των συνεχιζόμενων εντάσεων για το Brexit, της ανόδου των ακροδεξιών λαϊκιστικών κομμάτων στην Ευρώπη και των εντάσεων στις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Οι πολιτικοί αναλυτές στρέφουν στην προσοχή τους στην Έσση,ένα από τα πλουσιότερα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας, καθώς εκεί διαμένει το 7,5% του πληθυσμού της χώρας. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό των γερμανικών δικτύων «RTL» και «n-tv», το ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στην Έσση οδεύει να υποχωρήσει από το 38,3% των ψήφων που είχε συγκεντρώσει στις προηγούμενες εκλογές, το 2013, στο 27%. Η σφυγμομέτρηση του ινστιτούτου Forsa, δείχνει ότι το κόμμα των Πρασίνων αναδεικνύεται πλέον δεύτερη δύναμη συγκεντρώνοντας ποσοστό 21% στην πρόθεση ψήφου, μόλις έξι μονάδες πίσω από τους Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ.Επιπλέον, το κόμμα των Πρασίνων απέχει επτά μονάδες από τους τέταρτους πλέον Σοσιαλδημοκράτες που καταποντίζονται στο 14%. Το κόμμα της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» αγγίζει το 15% καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση ενώ οι «Ελεύθεροι Δημοκράτες» (FDP) και το κόμμα της Αριστεράς, «Die Linke», συγκεντρώνουν από 9%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης