Γερμανία: Το... «σάλτο» των Πρασίνων στην εξουσία

Γερμανία: Το... «σάλτο» των Πρασίνων στην εξουσία

Όταν άκουσαν από τα μεγάφωνα ότι κατακτούν την δεύτερη θέση, ο ηγέτης του κόμματος Ρόμπερτ Χάμπεκ και ο επικεφαλής της Κ.Ο, Λούντβιχ Χαρτμαν, ανέβηκαν στη σκηνή, άπλωσαν τα χέρια και πήδηξαν προς το πλήθος που τους σήκωσε ψηλά

ger_09
Όταν οι Πράσινοι άκουσαν το αποτέλεσμα της κάλπης στη Βαυαρία δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι οι ψηφοφόροι τους ανέδειξαν δεύτερη δύναμη.

Η χαρά τους ήταν απερίγραπτη με το φακό να απαθανατίζει δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος να γιορτάζουν τη θριαμβευτική τους νίκη σαν να είναι ροκ σταρ.

Όταν άκουσαν από τα μεγάφωνα ότι το κόμμα τους κατακτά επάξια την δεύτερη θέση με ποσοστό που σχεδόν άγγιξε το 18%, τότε ο ηγέτης του κόμματος Ρόμπερτ Χάμπεκ και ο επικεφαλής της Κ.Ο του κόμματος στη βαυαρική βουλή, Λούντβιχ Χαρτμαν, όπως είχαν ανέβει στη σκηνή, άπλωσαν τα χέρια και πήδηξαν προς το πλήθος που τους σήκωσε ψηλά.

Μάλλον όμως θα μείνουν με τη... χαρά αφού ο Χριστιανοκοινωνιστής πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ προτιμά να συνεργαστεί με το ανεξάρτητο κόμμα των «Ελεύθερων Ψηφοφόρων» που ήρθε τρίτο στις εκλογές της Κυριακή με ποσοστό 11,6%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης