Γερμανία: Το... «σάλτο» των Πρασίνων στην εξουσία

ger_09

Όταν άκουσαν από τα μεγάφωνα ότι κατακτούν την δεύτερη θέση, ο ηγέτης του κόμματος Ρόμπερτ Χάμπεκ και ο επικεφαλής της Κ.Ο, Λούντβιχ Χαρτμαν, ανέβηκαν στη σκηνή, άπλωσαν τα χέρια και πήδηξαν προς το πλήθος που τους σήκωσε ψηλά

Όταν οι Πράσινοι άκουσαν το αποτέλεσμα της κάλπης στη Βαυαρία δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι οι ψηφοφόροι τους ανέδειξαν δεύτερη δύναμη.

Η χαρά τους ήταν απερίγραπτη με το φακό να απαθανατίζει δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος να γιορτάζουν τη θριαμβευτική τους νίκη σαν να είναι ροκ σταρ.

Όταν άκουσαν από τα μεγάφωνα ότι το κόμμα τους κατακτά επάξια την δεύτερη θέση με ποσοστό που σχεδόν άγγιξε το 18%, τότε ο ηγέτης του κόμματος Ρόμπερτ Χάμπεκ και ο επικεφαλής της Κ.Ο του κόμματος στη βαυαρική βουλή, Λούντβιχ Χαρτμαν, όπως είχαν ανέβει στη σκηνή, άπλωσαν τα χέρια και πήδηξαν προς το πλήθος που τους σήκωσε ψηλά.

Μάλλον όμως θα μείνουν με τη... χαρά αφού ο Χριστιανοκοινωνιστής πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ προτιμά να συνεργαστεί με το ανεξάρτητο κόμμα των «Ελεύθερων Ψηφοφόρων» που ήρθε τρίτο στις εκλογές της Κυριακή με ποσοστό 11,6%.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

αρχειο_ληψης

Σε ερώτηση κατά πόσον στηρίζει τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού στρατού, ο Μάτις απάντησε στους δημοσιογράφους: «Θεωρούμε το ΝΑΤΟ ως τον ακρογωνιαίο λίθο για την προστασία της Ευρώπης μέσα στην σφαίρα ασφαλείας και στηρίζουμε απόλυτα τα κράτη να κάνουν περισσότερα για να φέρουν το φορτίο»

European_Parliament

Σε μια μη νομοθετική έκθεση που εγκρίθηκε σήμερα κατά πλειοψηφία στην τρέχουσα Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συντάξει οδηγία σχετικά με τα ελάχιστα πρότυπα για τις μειονότητες στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για την πρόληψη των διακρίσεων κατά των μειονοτήτων

kas1

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν αργά σήμερα τις επιθέσεις με ρουκέτες και πυραύλους από την Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ  - Ο Εμανουέλ Μακρόν  «καταδίκασε έντονα την εκτόξευση ρουκετών από την Χαμάς» προς το Ισραήλ