Ιαπωνία: Σπάνια λευκή τίγρης κατασπάραξε φύλακα ζωολογικού κήπου

Ιαπωνία: Σπάνια λευκή τίγρης κατασπάραξε φύλακα ζωολογικού κήπου

Μια λευκή τίγρης οδήγησε στο θάνατο τον φύλακα του ζωολογικού κήπου – Αν και ο ζωολογικός κήπος ήθελε να σκοτώσει την τίγρη, η οικογένεια του φύλακα ζήτησε να την αφήσουν ζωντανή

white_tiger
Τον θάνατο του φύλακα του ζωολογικού κήπου της Καγκοσίμα προκάλεσε μία σπάνια λευκή τίγρης που τον εγκλωβισε και τον κατασπάραξε, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Ακίρα Φουρούσο, 40 ετών, βρέθηκε να αιμορραγεί από το λαιμό στο κλουβί της τίγρης στον ζωολογικό κήπο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στην αρσενική τίγρη δόθηκαν ηρεμιστικά πριν φτάσουν οι υπεύθυνοι διάσωσης και η αστυνομία. Ωστόσο, δεν θανατώθηκε, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας του θύματος.

«Σχεδιάζουμε να μην θανατώσουμε τον Ρίκου και να τον αφήσουμε στη ζωή, επειδή η οικογένεια του θύματος μας το ζήτησε», δήλωσε στο AFP ένας από τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου.

Το περιστατικό έγινε χθες, Δευτέρα, σε ζωολογικό κήπο στην Καγκοσίμα. Με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις, ο Φουρούσο πήγε να καθαρίσει το κλουβί. Συνήθως, οι τίγρεις απομακρύνονται από το σημείο και πηγαίνουν σε διαφορετικό μέρος πριν εισέλθει το προσωπικό.

Ο ζωολογικός κήπος παρέμεινε σήμερα ανοικτός, όμως ο τομέας των τίγρεων είχε απομονωθεί επειδή «η αστυνομία συνέχιζε τις έρευνες», διευκρίνισε ο Ναγκασάκο.

Ο Ρίκου, με μήκος περίπου 1,8 μέτρο και βάρος 170 κιλά, έχει γεννηθεί σ' αυτόν τον ζωολογικό κήπο, όπως και άλλες δύο λευκές τίγρεις.

Οι επιθέσεις τίγρεων είναι εξαιρετικά σπάνιες στην Ιαπωνία. Η τελευταία χρονολογείται από το 2008, όταν ένας τίγρης της Σιβηρίας είχε σκοτώσει έναν εργαζόμενο του ζωολογικού κήπου που προσπαθούσε να ενθαρρύνει το ζώο να ζευγαρώσει.

Το 1997, ένα ζευγάρι Ιαπώνων είχε δεχθεί επίθεση και είχε σκοτωθεί από τίγρεις σ' ένα πάρκο για σαφάρι στην κεντρική Ιαπωνία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης