Γαλλικό δικαστήριο στέλνει την Μαρίν Λεπέν σε... ψυχίατρο

Γαλλικό δικαστήριο στέλνει την Μαρίν Λεπέν σε... ψυχίατρο

Η Μαρίν Λεπέν εξανίσταται επειδή παραπέμφθηκε από τη γαλλική δικαιοσύνη σε ψυχιατρική εξέταση – Η απόφαση οφείλεται σε φωτογραφίες που ανέβασε στο twitter από φρικαλεότητες του ISIS

marine_lepen
Τη διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης διέταξε η γαλλική δικαιοσύνη για την επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της δεύτερης.

Η δικαστική απόφαση, με ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου, εκδόθηκε από τη δικαστικό που διεξήγαγε την έρευνα σε βάρος της Λεπέν που κατηγορείται για «διανομή βίαιων εικόνων». Με την απόφαση αυτή, η Λεπέν παραπέμπεται για ψυχιατρική εξέταση «μέσα στις συντομότερες προθεσμίες».

Αιτία για την απόφαση ήταν η απόφασή της τον Δεκέμβριο του 2015 να ανεβάσει στο Twitter φωτογραφίες από φρικαλεότητες της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Μέχρι πού θα φτάσουν;»


«Είναι πραγματικά απίστευτο. Αυτό το καθεστώς αρχίζει αληθινά να προκαλεί φόβο», έγραψε η Λεπέν στο twitter προσθέτοντας: «Πίστευα πως μου είχαν συμβεί όλα: ε, λοιπόν, όχι! Επειδή κατήγγειλα τις φρικαλεότητες του Νταές με μηνύματα στο Twitter, η 'δικαιοσύνη' με υποβάλλει σε ψυχιατρική εξέταση! Μέχρι πού θα φθάσουν;!».


Τι περιλαμβάνει η εξέταση

Κλείσιμο
Στόχος της εξέτασης είναι να διαπιστωθεί εάν η Λεπέν μπορεί να καταλάβει αυτά που λέγονται και να απαντήσει σε ερωτήσεις, καθώς και εάν «η παράβαση για την οποία κατηγορείται σχετίζεται με πραγματικά ή βιογραφικά στοιχεία της ενδιαφερόμενης».

Αρνείται να κάνει την εξέταση

Πάντως, η Λεπέν δήλωσε στους διαδρόμους της Βουλής ότι δεν θα κάνει αυτήν την ψυχιατρική «Περιμένω να δω πώς ο δικαστής σκοπεύει να με υποχρεώσει να την κάνω», ανέφερε.


Βλέπει πολιτικά κίνητρα

Η δικαστική περιπέτεια της Λεπέν ξεκίνησε όταν το 2015 ανήρτησε στο twitter φωτογραφίες με τις εκτελέσεις πολιτών από μέλη του ISIS. Οι τρεις αναρτήσεις της προκάλεσαν δικαστική παρέμβαση τον Δεκέμβριο του 2015.

Σε μια από αυτές υπήρχε φωτογραφία της εκτέλεσης του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η ίδια είχε υποστηρίξει ότι πίσω από την έναρξη της επίσημης έρευνας υπάρχουν πολιτικά κίνητρα και κατήγγειλε ότι επιχειρούν να την φιμώσουν.


Δείτε βίντεο: Γαλλικό δικαστήριο στέλνει την Μαρίν Λεπέν σε... ψυχίατρο
Γαλλικό δικαστήριο στέλνει την Μαρίν Λεπέν σε... ψυχίατρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης