Βραζιλία: Ο ακροδεξιός Μπολσονάρου προηγείται στις δημοσκοπήσεις για την προεδρική εκλογή

Βραζιλία: Ο ακροδεξιός Μπολσονάρου προηγείται στις δημοσκοπήσεις για την προεδρική εκλογή

Διατηρεί σταθερό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, μετά την επίθεση που δέχτηκε στις 7 Οκτωβρίου

Βραζιλία: Ο ακροδεξιός Μπολσονάρου προηγείται στις δημοσκοπήσεις για την προεδρική εκλογή
Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου διατηρεί σταθερό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, μετά την επίθεση που δέχτηκε στις 7 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιοδείας, αλλά ο υποψήφιος του Κόμματος των Εργαζομένων Φερνάντο Χαντάντ τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση.

Ο Μπολσονάρου, που παραμένει στο νοσοκομείο, προηγείται με ποσοστό 28,2%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας MDA. Ο Χαντάντ, που ανακηρύχθηκε υποψήφιος στη θέση του φυλακισμένου πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα βρίσκεται δεύτερος με ποσοστό 17,6%.

Η δημοσκόπηση αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί, σημαίνει ότι ο Χαντάντ, πρώην δήμαρχος το Σάο Πάουλο, είναι σε θέση να περάσει στον δεύτερο γύρο και να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Μπολσονάρου.

Ο κεντροαριστερός λαϊκιστής υποψήφιος Σίρο Γκόμες συγκεντρώνει ποσοστό 10,8% και ο φιλελεύθερος Ζεράλντου Αλκμίν 6,1% ενώ η οικολόγος Μαρίνα Σίλβα ακολουθεί στην πέμπτη θέση με ποσοστό 4,1%.

Η δημοσκόπηση της MDA προβλέπει πάντως ότι στον δεύτερο γύρο ο Μπολσονάρου θα μπορούσε να νικήσει όλους τους άλλους υποψηφίους εκτός από τον Γκόμες. Άλλες δημοσκοπήσεις την περασμένη εβδομάδα έδειχναν ότι ο Μπολσονάρου θα ηττηθεί αν βρεθεί στον δεύτερο γύρο απέναντι σε σχεδόν οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο.

Ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους παραμένει αναποφάσιστος ή δηλώνει ότι θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης