Νιγηρία: Πάνω από 100 νεκροί από τις πλημμύρες

Νιγηρία: Πάνω από 100 νεκροί από τις πλημμύρες

Η υπερχείλιση δύο ποταμών έχει προκαλέσει πλημμύρες, που πλήττουν τη χώρα εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες – Πιο ευάλωτες οι αγροτικές περιοχές 

11855026
Πάνω από 100 άτομα έχουν πεθάνει στη Νιγηρία, μετά τις πλημμύρες σε δύο μεγάλους ποταμούς, σύμφωνα με τις αρχές.

Η Εθνική Υπηρεσία Επείγουσας Διαχείρισης υποστήριξε ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες στο Νίγηρα και στον Μπένου.

Οι πλημμύρες έχουν πλήξει όλη τη χώρα εδώ και δύο εβδομάδες, με τις αγροτικές περιοχές να είναι πιο ευάλωτες. Η κυβέρνηση παροτρύνει τους κατοίκους των περιοχών κατά μήκος των ποταμών να μεταφερθούν σε ασφαλή μέρη. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και τεράστιες γεωργικές εκτάσεις έχουν καταστραφεί.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην πολιτεία του Νίγηρα, με πάνω από 40 νεκρούς, ενώ έχουν επηρεαστεί άλλες 11 πολιτείες.

Οι αρχές της Νιγηρίας σκέφτονται να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λέγοντας ότι το φαινόμενο των πλημμύρων θα μπορούσε να ενταθεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις συνεχίζονται.

Πάντως το φαινόμενο δεν είναι καινούριο, καθώς σχεδόν κάθε χρόνο η Νιγηρία αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Οι ειδικοί αποδίδουν τις καταστροφές στην έλλειψη κατάλληλου πολεοδομικού σχεδιασμού, στην παρεμπόδιση των πλωτών διόδων και στα κακά συστήματα αποστράγγισης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης