Η Τουρκία ερευνά 15 Κύπριους για κατασκοπεία στα κατεχόμενα

bes

Τα ονόματα των Κυπρίων βρέθηκαν στην ατζέντα του Μεχμέτ Μπεσίμογλου, του Τούρκου που συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Κύπρου στην Αμμόχωστο

Λίστα με 15 ονόματα Κυπρίων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε υπόθεση κατασκοπείας στα κατεχόμενα, ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους οι τουρκικές αρχές ασφαλείας, στο ψευδοκράτος.

Σύμφωνα με το hurriyetdailynews.com, η προ ημερών σύλληψη του τουρκοκύπριου Μεχμέτ Μπεσίμογλου, ο οποίος, πάντα σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα και τις τουρκικές αρχές, εντοπίστηκε να κατασκοπεύει τα στρατεύματα και το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου, άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου και αποκαλύφθηκαν άλλα 15 ονόματα, τα οποία ενδέχεται να είναι συνεργάτες ή αποδέκτες των πληροφοριών που μετέφερε ο Τούρκος «κατάσκοπος», για λογαριασμό της κυπριακής πλευράς.

Τα 15 ονόματα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βρέθηκαν στην ατζέντα του Μπεσίμογλου, σε συγκεκριμένη θέση με σαφή παραπομπή. Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι ο 70χρονος κατάσκοπος, πάνω στη σύγχυσή του, ομολόγησε πως δουλεύει ως κατάσκοπος της κυπριακής πλευράς τα τελευταία πέντε χρόνια και ότι λάμβανε χρήματα για φωτογραφίες που έπαιρνε απο στρατιωτικές θέσεις και εκκλησίες στην περιοχή της Αμμωχόστου.

Ο Μπεσίμογλου δήλωσε στις τουρκικές αρχές ότι στο διάστημα των πέντε χρόνων, είχε στείλει τουλάχιστον 250 φωτογραφίες στην κυπριακή πλευρά, με αποδέκτη συγκεκριμένο μέλος των μυστικών υπηρεσιών της Κύπρου.

Την Παρασκευή, το τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε την προφυλάκιση του 70χρονου Μεχμέτ Μπεσίμογλου, έως ότου δικαστεί με την κατηγορία της κατασκοπίας.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, έχει ταυτοποιηθεί ο Κύπριος πράκτορας που επικοινωνούσε με τον Μπεσίμογλου και πιστοποιήθηκε ότι είναι μέλος των κυπριακών μυστικών υπηρεσιών. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Μπεσίμογλου πρόλαβε και απέσυρε τα χρήματα που είχε λάβει από τους Κύπριους για την παροχή των φωτογραφιών, ώστε να καλύψει τα ίχνη του. Ως εκ τούτου, κρίθηκε από το δικαστήριο ύποπτος φυγής και για τον λόγο αυτόν, μεταξύ άλλων, διατάχθηκε η κράτησή του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

may0

Αν το Κοινοβούλιο της Βρετανίας εγκρίνει, την επόμενη εβδομάδα, την Συμφωνία Αποχώρησης, τότε οι «27» θα προσφέρουν αναβολή του Brexit έως τις 22 Μαΐου - Εάν καταψηφίσει τη Συμφωνία, τότε το Λονδίνο θα πρέπει να ενημερώσει την ΕΕ, μέχρι τις 12 Απριλίου, για το αν θα προχωρήσει στη διεξαγωγή ευρωεκλογών - Μόνο τότε θα εξετάσει η ΕΕ μια μεγαλύτερη παράταση

mad98

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας δήλωσε  ότι ο Ρομπέρτο Μαρέρο συνδέεται με έναν υποτιθέμενο «πυρήνα τρομοκρατών» που σχεδίαζε επιθέσεις ενάντια σε υψηλά ιστάμενες πολιτικές προσωπικότητες