Ταϊλάνδη: «Είμαστε καλά» λένε σε νέο βίντεο τα εγκλωβισμένα παιδιά - Αγωνία για τον απεγκλωβισμό τους

Ταϊλάνδη: «Είμαστε καλά» λένε σε νέο βίντεο τα εγκλωβισμένα παιδιά - Αγωνία για τον απεγκλωβισμό τους

Τα μικρά αγόρια φαίνονται καλά στην υγεία τους και με καλή διάθεση

foto-tai-new
Σε καλή κατάσταση φαίνεται να είναι τα 12 αγόρια που περιμένουν τη διάσωσή τους σε σπηλιά στην Ταϊλάνδη.

Σε ένα νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους πεζοναύτες της Ταϊλάνδης τα αγόρια φαίνονται καλυμμένα με κουβέρτες να μιλούν με έναν δύτη και να στέλνουν τους χαιρετισμούς τους σε όσους βρίσκονται στην επιφάνεια και εργάζονται για τη διάσωσή τους.

«Συστηθείτε» ακούγεται να τους λέει ο δύτης με τα δώδεκα αγόρια να λένε το όνομά τους και να ευχαριστούν τους διασώστες τους.

Τα παιδιά κάνουν, μάλιστα, και έναν παραδοσιακό ταϊλανδέζικο χαιρετισμό προτού να διαβεβαιώσουν ότι «είμαστε καλά στην υγεία μας».

Παρά την ταλαιπωρία που έχουν περάσει, τα παιδιά ηλικίας 11 έως 16 ετών παραμένουν σε καλή ψυχολογική κατάσταση όπως φαίνεται από το ότι κάνουν πλάκα με το γεγονός ότι ένα από αυτά να παραπονιέται ότι τον ξέχασαν και δεν πρόλαβε να χαιρετίσει τους δικούς του.

Κλείσιμο


Τα μικρά αγόρια είναι και σε καλή σωματική κατασταση όπως φαίνεται σε ένα δεύτερο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και στο οποίο φαίνεται να τους χορηγούνται οι πρώτες βοήθειες για μικρά κοψίματα στα χέρια και τα πόδια τους.

Κάποια από τα παιδιά φαίνονται, επίσης, να κοιμούνται ενώ άλλα έχουν διάθεση να κάνουν γκριμάτσες στην κάμερα.



Μέχρι στιγμής, πάντως, παραμένει άγνωστο αν τα παιδιά γνωρίζουν τις δυσκολίες της επιχείρησης απεγκλωβισμού τους καθώς για να βγουν στην επιφάνεια θα πρέπει να καλύψουν μια απόσταση 2,5 χλμ. κάτω από το νερό με σχεδόν μηδενική ορατότητα και ισχυρά ρεύματα.

Την επιχείρηση αυτού του είδους κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη και δύσκολη το γεγονός ότι κανένα από τα παιδιά δεν γνωρίζει κολύμπι, πολύ περισσότερο πώς να κάνει κατάδυση.

Ένας παράγοντας που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την επιχείρηση είναι ο καιρός καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέες καταρρακτώδεις βροχές από τους μουσώνες που επικρατούν την εποχή αυτή στην Ταϊλάνδη. Σε περίπτωση νέων βροχών πριν τον απεγκλωβισμό των παιδιών, τότε η επιχείρηση θα κρατήσει για μήνες μέχρι να υποχωρήσουν εκ νέου τα νερά και γι' αυτό οι συντονιστές της επιχείρησης ετοιμάζονται να μεταφέρουν τρόφιμα και άλλα υλικά που θα καταστήσουν δυνατή την επιβίωση των παιδιών και του 25χρονου δασκάλου τους για διάστημα έως και τεσσάρων μηνών.

Σύμφωνα, πάντως, με τον κυβερνητή της περιοχής στην οποία βρίσκεται η σπηλιά σήμερα δεν θα επιχειρηθεί η απομάκρυνση των παιδιών αν και, όπως είπε, ο καιρός θα είναι καλός όλη την εβδομάδα και έτσι οι προετοιμασίες θα συνεχιστούν για τα επόμενα 24ωρα.

Όπως διευκρίνισε, επίσης, δεν θα γίνει ομαδική διάσωση των παιδιών προσθέτοντας ότι σε αυτή τη φάση προτεραιότητα είναι να υπάρξει επικοινωνία των αγοριών με τους γονείς τους «γιατί έτσι θα μας φύγει μια μεγάλη πίεση».

Από τα σωστικά συνεργεία επισημαίνουν τον κίνδυνο αν τα νερά ανέβουν τότε να αποκοπούν εκ νέου τα παιδιά καθώς θα υπάρχει μια απόσταση της τάξης των 5χλμ. ανάμεσα στα παιδιά και τους διασώστες που δεν θα μπορεί να καλυφθεί με ασφάλεια από τους δύτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης