Οι ΗΠΑ πιέζουν για παγκόσμιο εμπάργκο στην αγορά πετρελαίου από το Ιράν

Οι ΗΠΑ πιέζουν για παγκόσμιο εμπάργκο στην αγορά πετρελαίου από το Ιράν

«Θα απομονώσουμε τις ροές της ιρανικής χρηματοδότησης, δεν θα κάνουμε εξαιρέσεις», πρόσθεσε Αμερικανός αξιωματούχος - Η Ουάσινγκτον ετοιμάζει το έδαφος ενόψει των νέων κυρώσεων κατά της Τεχεράνης

iran26
Οι χώρες που προμηθεύονται πετρέλαιο από το Ιράν θα πρέπει να προετοιμαστούν για να σταματήσουν όλες τις εισαγωγές τους από τον Νοέμβριο, καθώς οι ΗΠΑ θα επαναφέρουν τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ πιέζουν τους συμμάχους τους να διακόψουν όλες τις εισαγωγές μέχρι τον Νοέμβριο, το στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε λακωνικά "Ναι".

"Θα απομονώσουμε τις ροές της ιρανικής χρηματοδότησης (...) Δεν θα κάνουμε εξαιρέσεις", πρόσθεσε ο αξιωματούχος αυτός που μίλησε στους δημοσιογράφους υπό τον όρο να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μια αμερικανική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα χώρες της Μέσης Ανατολής σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες του Κόλπου να καλύψουν την παγκόσμια αγορά καθώς το Ιράν θα αποκοπεί από αυτήν τον Νοέμβριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης