Οι ΗΠΑ πιέζουν για παγκόσμιο εμπάργκο στην αγορά πετρελαίου από το Ιράν

iran26

«Θα απομονώσουμε τις ροές της ιρανικής χρηματοδότησης, δεν θα κάνουμε εξαιρέσεις», πρόσθεσε Αμερικανός αξιωματούχος - Η Ουάσινγκτον ετοιμάζει το έδαφος ενόψει των νέων κυρώσεων κατά της Τεχεράνης

Οι χώρες που προμηθεύονται πετρέλαιο από το Ιράν θα πρέπει να προετοιμαστούν για να σταματήσουν όλες τις εισαγωγές τους από τον Νοέμβριο, καθώς οι ΗΠΑ θα επαναφέρουν τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ πιέζουν τους συμμάχους τους να διακόψουν όλες τις εισαγωγές μέχρι τον Νοέμβριο, το στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε λακωνικά "Ναι".

"Θα απομονώσουμε τις ροές της ιρανικής χρηματοδότησης (...) Δεν θα κάνουμε εξαιρέσεις", πρόσθεσε ο αξιωματούχος αυτός που μίλησε στους δημοσιογράφους υπό τον όρο να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μια αμερικανική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα χώρες της Μέσης Ανατολής σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες του Κόλπου να καλύψουν την παγκόσμια αγορά καθώς το Ιράν θα αποκοπεί από αυτήν τον Νοέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης