Ο Πάπας δέχθηκε τις παραιτήσεις τριών Χιλιανών επισκόπων για σκάνδαλο παιδοφιλίας

pope_francis__2_

Οι παραιτήσεις υποβλήθηκαν μετά από τεράστιο σκάνδαλο παιδοφιλίας στον χιλιανό κλήρο – Ανάμεσα στους παραιτηθέντες και ο αμφιλεγόμενος Χουάν Μπάρος

Τις παραιτήσεις 3 επισκόπων από τη Χιλή αποδέχθηκε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, μετά το τεράστιο σκάνδαλο παιδοφιλίας στον χιλιανό κλήρο.

Ανάμεσα στους παραιτηθέντες είναι και ο αμφιλεγόμενος Χουάν Μπάρος, που αν και αρχικά ο Πάπας είχε υποστηρίξει στο ταξίδι του στη Χιλή τον Ιανουάριο, ήταν ύποπτος για απόκρυψη πράξεων παιδοφιλίας του ιερέα Φερνάντο Καραντίμα. Τότε, η κοινή γνώμη της χώρας είχε θορυβηθεί από το γεγονός ότι ο Μπάρος ήταν πανταχού παρών στις λειτουργίες στις οποίες χοροστατούσε ο πάπας Φραγκίσκος.


Όλες οι παραιτήσεις είχαν υποβληθεί στις 18 Μαΐου, μετά από σειρά συναντήσεων των επισκόπων της Χιλής με τον αργεντινό πάπα στο Βατικανό, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία της Καθολικής εκκλησίας.

Τον Απρίλιο, όταν ο Πάπας μελέτησε τις 2.300 σελίδες έρευνας, με 64 μαρτυρίες που δόθηκαν στη Χιλή και τις ΗΠΑ, παραδέχθηκε ότι διέπραξε «σοβαρά σφάλματα» εκτίμησης του ζητήματος και μίλησε για «έλλειψη αξιόπιστων και ισορροπημένων πληροφοριών».

Πριν δεχθεί τους επισκόπους, ο πάπας είχε επίσης υποδεχθεί στις αρχές Μαΐου στο Βατικανό τρία θύματα του ιερέα Φερνάντο Καραντίμα, ο οποίος το 2011 κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο του Βατικανού για πράξεις παιδεραστίας κατά τις δεκαετίες του 1980 και του 1990. Τα τρία θύματα είχαν καταγγείλει στους δημοσιογράφους την ομερτά ενός τμήματος της ανώτερης ιεραρχίας της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας της Χιλής.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Papa moderno!

Ο πάπας πρέπει να αλλάξει το δόγμα της Αγαμίας των Κληρικών. Να τους επιτραπεί το σεξ με γυναίκες ή με άνδρες ή να αυνανίζονται αντί να ξεσπάνε σε παιδάκια.

Βασίλης

Πόσους επισκόπους έχει η Χιλή???

Α

... χίλιους! Αχαχχα (Get it?) ;op

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης