«Καίει» τον Τραμπ και ο δικηγόρος της Στόρμι Ντάνιελς για πληρωμή $500.000 από Ρώσο ολιγάρχη

«Καίει» τον Τραμπ και ο δικηγόρος της Στόρμι Ντάνιελς για πληρωμή $500.000 από Ρώσο ολιγάρχη

Ο Μάικλ Αβενάτι υποστηρίζει ότι τα χρήματα έλαβε ο δικηγόρος του προέδρου των ΗΠΑ μετά τις εκλογές του 2016

cohen-traump1
Νέα «βόμβα» για τον Ντόναλντ Τραμπ έσκασε από το δικηγόρο της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς. Ο Μάικλ Αβενάτι υποστηρίζει ότι ο δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Μάικλ Κόεν έλαβε μετά τις αμερικανικές εκλογές του 2016 το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 500.000 δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη ο οποίος συνδέεται με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το CNN η ομάδα του ειδικού εισαγγελέα, Ρόμπερτ Μάλερ, που ερευνά την φερόμενη ανάμειξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του '16, ανέκρινε το Ρώσο ολιγάρχη.

Η αποκάλυψη του δικηγόρου της πορνοστάρ έγινε μέσω του Twitter:  «Έπειτα από σημαντική έρευνα,ανακαλύψαμε ότι ο δικηγόρος του Τραμπ,Μάικλ Κόεν,έλαβε περίπου 500.000 δολάρια μετά τις αμερικάνικες εκλογές από εταιρεία που ελέγχει Ρώσος ολιγάρχης που έχει στενούς δεσμούς με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου. Αυτά τα χρήματα ίσως αποζημιώνουν την πληρωμή των 130.000 δολαρίων».

Κλείσιμο


Ο Αβενάτι αποκάλυψε, μάλιστα, και το όνομα του Ρώσου ολιγάρχη:Βίκτωρ Βέξελμπεργκ .

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος του Τραμπ είχε δηλώσει ότι πλήρωσε την πορνοστάρ με το ποσό των 130.000 δολαρίων προκειμένου να κρατήσει κλειστό το στόμα της στη φερόμενη υπόθεση σεξουαλικής επαφής με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Το CNN, επικαλούμενο έγκυρη όπως επισημαίνει πηγή, επισημαίνει ότι η ομάδα του ειδικού εισαγγελέα Μάλερ ανέκρινε τον Βέξελμπεργκ για την πληρωμή, από θυγατρική εταιρεία του στις ΗΠΑ, στον Κόεν εκατοντάδων ή και χιλιάδων δολαρίων.

Ποιος είναι ο Ρώσος ολιγάρχης που έχει στενούς δεσμούς με το Τραμπ

Ο δισεκατομμυριούχος Βίκτωρ Βέξελμπεργκ είναι πρόεδρος του επενδυτικού ομίλου «Renova Group». Η οικονομική συναλλαγή φέρεται να έγινε μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου του 2017. Σύμφωνα με τον Αβενάτι, ο Ρώσος ολιγάρχης και ο εξάδελφός του Αντριου Ιντράτερ, μετέφεραν οκτώ φορές χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του Κόεν μεταξύ του Ιανουαρίου και του Αυγούστου του 2017, μέσω εταιρίας με την επωνυμία «Columbus Nova», με το σύνολο του ποσού που έλαβε ο δικηγόρος να ανέρχεται σε μισό εκατομμύριο δολάρια.

Η «Columbus Nova» είναι επενδυτική εταιρεία στις ΗΠΑ, θυγατρική του Renova Group, που ελέγχει ο Βέξελμπεργκ.

Ο Αβενάτι ισχυρίζεται επίσης ότι ανακάλυψε τέσσερις πληρωμές,ύψους σχεδόν 100.000 δολαρίων καθεμία από τη φαρμακευτική Νovartis στην «Essential Consultants», την εταιρεία που παρουσίασε ο Κόεν ως «βιτρίνα» για την πληρωμή στην πορνοστάρ. Μέχρι τώρα η Novartis δεν έχει κάνει σχόλιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης