Σταθερή η δημοτικότητα Τραμπ (41%) -Τεράστιο ποσοστό τον θεωρεί «άπιστο»

trump

Όλα όσα αποκαλύπτει η νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το CNN - Το 56% προτιμούσε τον Ομπάμα, ενώ το 80% δηλώνει ότι πιστεύει πως ο Τραμπ είχε ή ίσως έχει εξωσυζυγικές σχέσεις

Η δημοτικότητα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ παραμένει σταθερή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το CNN (SSRS), ενώ τα ποσοστά του για τον χειρισμό σημαντικών ζητημάτων αυξάνονται, καθώς περίπου έξι στους δέκα δηλώνουν ότι τα πράγματα στις ΗΠΑ εξελίσσονται καλά.

Συνολικά το 41% των ερωτηθέντων εγκρίνει τις ενέργειες του Αμερικανού προέδρου, ενώ το 52% εκφράζεται αρνητικά. Τα ποσοστά αυτά είναι ίδια με αυτά της δημοσκόπησης που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου.

Στους χειρισμούς του Αμερικανού προέδρου για επί μέρους ζητήματα τα ποσοστά του αυξάνονται. Η αποδοχή των χειρισμών του στα θέματα της οικονομίας έχει αυξηθεί κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες στο 52%. Είναι η πρώτη φορά που το ποσοστό του για τον χειρισμό των οικονομικών θεμάτων ξεπερνά το 50% από τον Μάρτιο του 2017.

Αύξηση του ποσοστού αποδοχής του Αμερικανού προέδρου κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφεται για το εξωτερικό εμπόριο (43%), ενώ για τα θέματα της μετανάστευσης αυξήθηκε κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, στο 40%.

Στην εξωτερική πολιτική, το ποσοστό του προέδρου ξεπερνά το 40%, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2017, με αύξηση δύο ποσοστιαίων μονάδων στο 42% από τον Μάρτιο.

Τα θετικά ποσοστά του Αμερικανού προέδρου συμβαδίζουν με τη θετική εκτίμηση για την πορεία της κατάστασης στις ΗΠΑ.

Συνολικά το 57% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τα πράγματα εξελίσσονται καλά στις ΗΠΑ, έναντι 49% που δήλωνε αισιόδοξο τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό θετικής εκτίμησης της κατάστασης στις ΗΠΑ από τον Ιανουάριο του 2007.

Παράλληλα, τα θετικά ποσοστά του προέδρου Τραμπ οφείλονται και στην αλλαγή της εικόνας του μεταξύ των Δημοκρατικών. Στη δημοσκόπηση, το 40% των Δημοκρατικών δήλωσε ότι η κατάσταση στις ΗΠΑ εξελίσσεται ομαλά, έναντι 25% τον περασμένο Φεβρουάριο. Θετική είναι και η εκτίμηση των Δημοκρατικών για τους χειρισμούς του Τραμπ στην οικονομία, με το ποσοστό του να έχει αυξηθεί κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες, στο 26%.

Η θετική εκτίμηση των πολιτών για την πορεία των εξελίξεων στις ΗΠΑ μπορεί να αξιολογηθεί ως ένα μήνυμα αποδοχής της πολιτικής των Ρεπουμπλικανών για τις ενδιάμεσες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Νοεμβρίου για το Κογκρέσο, στον αντίποδα των αρνητικών μηνυμάτων που λαμβάνουν για τη θετική δυναμική των Δημοκρατικών. Τις δύο τελευταίες φορές κατά τις οποίες υπήρξε αλλαγή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η εκτίμηση των Αμερικανών για την κατάσταση του έθνους ήταν σε χαμηλότερα ποσοστά. Τον Ιούνιο του 2010, μόλις το 27% εκτιμούσε ότι η πορεία των πραγμάτων στη χώρα εξελισσόταν ομαλά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 46% τον Μάιο του 2006.

Παρά το γεγονός ότι το συνολικό ποσοστό αποδοχής του προέδρου Τραμπ δεν έχει βελτιωθεί, δεν είναι το χειρότερο που έχει λάβει εκλεγμένος πρόεδρος, στο στάδιο αυτό της προεδρίας του. Ο πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ είχε ποσοστό γενικής αποδοχής 41% στον Μάιο, του δεύτερου έτους της προεδρικής του θητείας. Όλοι οι άλλοι εκλεγμένοι πρόεδροι στην πρόσφατη πολιτική ιστορία των ΗΠΑ είχαν μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής, στην αντίστοιχη με τη σημερινή χρονική περίοδο άσκησης της προεδρίας τους (το 45% του Ρίγκαν το 1982 ήταν πιο κοντά στο ποσοστό του Κάρτερ και του Τραμπ). Η δημοτικότητα των υπόλοιπων προέδρων ξεπερνούσε το 50%.

Σε ερώτηση για μια άμεση αξιολόγηση με τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα, ο πρόεδρος Τραμπ δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά. Το 56% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ο Ομπάμα ήταν καλύτερος πρόεδρος από τον Τραμπ, ενώ το 37% δηλώνει ότι ο Τραμπ ασκεί τα καθήκοντά του καλύτερα συγκριτικά με τον Ομπάμα. Οι Αμερικανοί παραμένουν διχασμένοι στην ερώτηση εάν η Χίλαρι Κλίντον θα τα πήγαινε καλύτερα από τον Τραμπ στην περίπτωση που είχε εκλεγεί το 2016. Ποσοστό 47% δηλώνει ότι η Κλίντον θα τα πήγαινε καλύτερα, ενώ το 44% δηλώνει ότι η απόδοση του Τραμπ είναι καλύτερη.

Πέρα από την επιμέρους θετική αξιολόγηση του προέδρου Τραμπ, οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι ο πρόεδρός τους χειρίζεται σήμερα καλύτερα τη σχέση του με τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο (ποσοστό 39% έναντι 35% τον Δεκέμβριο). Οι πολίτες σε ποσοστό 45% εμπιστεύονται τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο, ενώ σε ποσοστό 33% εμπιστεύονται τον πρόεδρο Τραμπ στον χειρισμό σημαντικών ζητημάτων. Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι εμπιστεύονται περισσότερο τον Τραμπ (64%) σε σύγκριση με τους Ρεπουμπλικάνους που είναι μέλη στο Κογκρέσο (26%).

Οι περισσότεροι από τους Αμερικανούς που έχουν θετική γνώμη για τον πρόεδρο Τραμπ (71%) δηλώνουν ότι έχουν διαμορφώσει αυτή την άποψη λόγω των θέσεών του, ενώ το 54% δηλώνει ότι εξαιτίας της έλλειψης ηγετικών προσόντων και της προσωπικότητας του Τραμπ έχουν αρνητική άποψη για την άσκηση των προεδρικών καθηκόντων.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος Τραμπ με την κυβέρνησή του, αλλά και η υπόθεση γύρω από την εξαγορά της σιωπής της πρωταγωνίστριας αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς, προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην αξιολόγηση του Τραμπ από τους πολίτες.

Μόλις 30% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση εγκρίνει τους χειρισμούς του προέδρου Τραμπ σε ζητήματα που σχετίζονται με στελέχη κι αξιωματούχους της κυβέρνησής του, ενώ το 55% έχει αρνητική άποψη. Το 80% δηλώνει ότι πιστεύει πως ο Τραμπ είχε ή ίσως έχει εξωσυζυγικές σχέσεις, ενώ το 71% δηλώνει πως έγινε η πληρωμή από τον δικηγόρο του Τραμπ στην Ντάνιελς προκειμένου να προστατευτεί η προεκλογική εκστρατεία του. Τα 2/3 των ερωτηθέντων (67%) δηλώνουν ότι κατά την άποψή τους ο πρόεδρος Τραμπ γνώριζε για την πληρωμή αλλά και για ποιο σκοπό αυτή έγινε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Το 64% των Ρεπουμπλικάνων πιστεύει ότι ο πρόεδρος Τραμπ είχε εξωσυζυγική σχέση πριν από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του. Μάλιστα το 43% αυτών πιστεύει ότι ο Τραμπ πλήρωσε τη Ντάνιελς για να προστατεύσει την προεκλογική του εκστρατεία. Τον Φεβρουάριο, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 52% και 29%.

Η δημοσκόπηση του CNN έγινε από την SSRS μεταξύ 2ας και 5ης Μαΐου, με τυχαίο παναμερικανικό δείγμα 1.015 ενηλίκων, μέσω σταθερού ή κινητού τηλεφώνου με ζωντανή συνέντευξη. Το ποσοστό λάθους προσδιορίζεται στο +- 3,6%.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Μα τι γράφετε;;;

Στο Economist γράφουν πως οι Ρεπουμπλικανοί έχουν γίνει το κόμμα του Trump, πώς έχει αποδοχή 81%!! Εδώ ο Paul Ryan που πήγαινε για πρόεδρος παράτησε την πολιτική...

@Μα τι γράφετε;;;

Δεν καταλαβαίνω τί δεν καταλαβαίνεις; Την έννοια "μέσος όρος" την έχεις ακουστά;

Επενδυτης απο το Μπαγκλαντες

Καλα τα παει ο Τραμπ λενε οι Αμερικανοι λοιπον... Μα καλα ρε παιδια αυτος δεν ηταν που τρεχαν οι "προοδευτικοι" και τον κραζαν μαζι με τους διασημους και τους "δημοσιογραφους" του συστηματος? Ρε τι χορταρι βρεγμενο σας ταιζουν? Ο Τραμπακουλας τα παει μια χαρα. Τον γουσταρετε ή οχι δεν εχει σημασια. Ακομα και στην "δημοκρατικη" κοινη γνωμη της Αμερικης, αρχιζει και εχει θετικο προσημο. Κλαψτε Χιλαραδες, κλαψτε Μπαμιες, κλαψτε μαζι με τον Ντε Νιρο που θα εφευγε απ την Αμερικη αν κερδιζε ο Τραμπ... Μα ποσο σανο....?

faz

TA ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΤΟΝ ''ΘΑΝΑΣΙΜΟ'' ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ, ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΡΑΚ,ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΛΠ !! ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΚΑΙ Η ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΑΡΕΣΚΕΤΕ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΡΝΕΣ ΕΠΙΣΚΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ! ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟ ΤΣΟΚΑΡΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΘΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ !

zz

Με το μυαλό του κυβερνά όχι με την ψολ΄ του .

@zz

Μάλλον το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει!!!

zz

Θα δείξει μελλοντικά , προς το παρόν η οικονομία του τρέχει .

@zz

Η οικονομία είναι σαν ένα υπερωκεάνιο, θέλει χρόνο για να στρίψει. Προς το παρόν βλέπουμε την πορεία που είχαν χαράξει οι Δημοκρατικοί. Πάντως πάνω από 100 Αμερικανοί οικονομολόγοι, μεταξύ των οποίων και 6 Νομπελίστες, προειδοποίησαν τον Τραμπάκουλα να αλλάξει μυαλά.

Ποση πλακα εχουν μερικοι...

Hey man, you know many thinks about οικονομια και Νομπελιστες... Please give us τις γνωσεις σου and tell us σχετικα με το big κραχ του '29. You are very σοφος, very σοφος indeed.

zz

προσ ( @zz 08/05/2018, 20:42 ). Ξέρεις κάτι φίλε οι 100 δεν μου λένε τίποτα , και ξέρεις γιατί ?Επειδή αυτά τα 100 φωτισμένα μυαλά δεν απέτρεψαν το τεράστιο διαστημικών διαστάσεων χρέος των ΗΠΑ ,χρέος της τάξεως των 21 τρισεκατομμυρίων Δολαρίων , όλα τα αλλά περί Νόμπελ είναι τρίχες κατσαρές , το Νόμπελ έχει καταντήσει σαν την πόρνη , αφού έχει πολιτικοποιηθεί δεν έχει αξία , τι προσέφερε ο Ομπαμα και πριν ακόμη ορκιστεί τον ανακήρυξαν Νομπελίστα , τι έκανε ο Τραμπ για την ειρήνη και συζητείτε για Νόμπελ , άρα όλα αυτά που κάποτε είχαν αξία σήμερα είναι αξίας χαρτιού τουαλέτας . Καλή σου μέρα .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

queen

Το καινούριο μαύρο Freelander μεταφέρθηκε σήμερα με φορτηγό στο Σάντριγχαμ - Πολλοί θεωρούν ότι  μπορούσε να είχε προσαχθεί ή να να επιστρέψει το δίπλωμά του κάτι που δεν συνέβη - Χαμός στο Twitter

20583695

Αγώνας δρόμου από τους διασώστες - Το παιδάκι έπεσε την Κυριακή σε πηγάδι 25 εκατοστών διαμέτρου και 100 μέτρων βάθους - Ετοιμάζονται για τη διάνοιξη μιας σήραγγας ώστε να φθάσουν το αγοράκι

2
faratz

«Η πλευρά που υποστηρίζει την παραμονή έχει καλή χρηματοδότηση, καλή οργάνωση. Ετοιμάζονται για άλλο δημοψήφισμα (...) αδιαφορώντας για τους Ευρωσκεπτικιστές που λένε να μην γίνει», πρόσθεσε