«Ηφαίστειο» με την Εφορία η Μόνικα Μπελούτσι: Κακοήθειες τα περί φοροδιαφυγής

belucci_main01

Μένω στη Γαλλία και πληρώνω εκεί τους φόρους μου, δήλωσε το κινηματογραφικό σύμβολο του σεξ

Η Ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα τις υποψίες σε βάρος της για φοροδιαφυγή, καταγγέλλοντας τις «πληροφορίες τόσο κακοήθεις όσο και ριζικά εσφαλμένες».

«Διαψεύδω τις πληροφορίες, που είναι τόσο κακοήθεις όσο και ριζικά εσφαλμένες, που μετέδωσαν ορισμένα ΜΜΕ σχετικά με την φορολογική μου κατάσταση» επισήμανε η ηθοποιός σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου από το Médiapart, σύμφωνα με το οποίο οι φορολογικές αρχές της Γαλλίας ζήτησαν από τις ελβετικές αρχές τραπεζικές πληροφορίες αναφορικά με τις καταθέσεις της ηθοποιού στην Ελβετία.

«Αν και ασκώ τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες κυρίως εκτός της Γαλλίας, επέλεξα τη διαμονή στη Γαλλία. Επομένως, πληρώνω τους φόρους μου στη Γαλλία» υπογράμμισε η Μόνικα Μπελούτσι.

«Κατά τον τελευταίο έλεγχο των φορολογικών μου δηλώσεων, διαβίβασα στις γαλλικές φορολογικές αρχές όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που μου ζήτησαν και τα οποία ήταν απαραίτητα για να διευθετήσω το θέμα. Έχω ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις μου προς τη Γαλλία» συμπλήρωσε η ίδια.

«Επομένως, δεν μπορώ παρά να καταγγείλω τη μετάδοση προκλητικών πληροφοριών και σε τέτοιο βαθμό αόριστων, υπό το πρόσχημα μιας διαδικασίας καθαρά τεχνικής φύσεως, προκειμένου να μου κουνήσουν το κόκκινο πανί της φοροδιαφυγής» κατέληξε στην ανακοίνωσή της η 53χρονη ηθοποιός.

Σε μια απόφαση, που περιήλθε στη γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, με ημερομηνία 16 Απριλίου και ημερομηνία δημοσίευσης τη 2α Μαΐου, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας επέτρεπε στις ελβετικές αρχές να διαβιβάσουν στις γαλλικές αρχές τα τραπεζικά αρχεία σχετικά με τις καταθέσεις της Μόνικας Μπελούτσι στην Ελβετία.

Το αίτημα των γαλλικών αρχών έγινε τον Ιούνιο του 2015 και αφορά τον φόρο εισοδήματος για τα έτη 2011 και 2012 και τον φόρο αλληλεγγύης επί της περιουσίας για τα έτη 2011 και 2013 της ηθοποιού, διευκρινίζεται στο έγγραφο.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, οι γαλλικές φορολογικές αρχές υποψιάζονται ότι η ηθοποιός ναι μεν «διαμένει στη Γαλλία, ενώ έχει δηλώσει και μια βρετανική φορολογική έδρα και αποκρύπτει φορολογητέα εισοδήματα στη Γαλλία μέσω (…) μιας εταιρείας με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, η οποία είναι κάτοχος τουλάχιστον ενός τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία».

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Τη στηριζουμε.

Οι τοσο ΩΡΑΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ πρεπει να απαλλάσσονται απο τετοιου ειδους μικροτητες.

Λοιπόν

ως φορολογικός κάτοικος Γαλλίας φορολογείται στην Γαλλία για το παγκόσμιο εισόδημα. Ως παγκόσμιο εισόδημα θεωρούνται όλοι οι μισθοί που λαμβάνει οπουδήποτε, όπως επίσης και οι τόκοι που λαμβάνει σε τραπεζικούς λογαριασμούς και μερίσματα σε όλο το κόσμο. Επομένως η Γαλλική εφορία πρέπει να έχει πλήρη γνώση των παραπάνω διαφορετικά αν τα αποκρύπτει θεωρείται ότι φοροδιαφεύγει. Επίσης όλη η ακίνητη περιουσία φορολογείται στην εκάστοτε χώρα. Επομένως η κυρία πρέπει να πληρώνει φόρους στην Ιταλία για τα σπίτια που έχει στην Ρώμη, στην Ισπανία για τα εξοχικά που έχει στη Βαρκελώνη κτλ. Η απάντησή της ότι μένει στην Γαλλία και επομένως φορολογείται μόνο εκεί απευθύνεται μόνο σε χαζούς. Αυτά ισχύουν αν έχει δηλώσει ότι είναι φορολογικός κάτοικος Γαλλίας. Προσοχή δεν αρκεί να είναι κάτοικος, πρέπει να είναι φορολογικός κάτοικος το οποίο είναι άλλη διαδικασία. Αν δεν το έχει δηλώσει, είναι παράνομο. Σε αυτή τη περίπτωση θα φορολογηθεί διπλά για το παγκόσμιο εισόδημα από Γαλλία και την Ιταλία και θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμα και να δηλώσει φορολογική έδρα άμεσα.

Απορία

"φόρο αλληλεγγύης επί της περιουσίας για τα έτη 2011 και 2013" Έχουν και στη Γαλλία τέτοια πράγματα;

EΠΕ

Εγώ πάλι Μόνικα μένω Ελλάδα και πληρώνω όποιον με πετύχει πρώτος. Χρωστάω σε όλο τον πλανήτη. Να βρεθούμε μια μέρα να ανταλλάξουμε εμπειρίες

Steve

Αυτό που μας αποκαλύπτουν τά Ελβετικά ΜΜΕ είναι ότι η ηθοποιός αρχικά είχε προσβάλει στα Ελβετικά δικαστήρια τό αίτημα των Γαλλικών αρχών να μεταβιβασθούν από την Ελβετία στοιχεία λογαριασμών που διατηρεί αμέσως ή εμμέσως στην Ελβετία. Αρχικά κέρδισε το πρώτο δικαστήριο , αλλά έχασε τό δεύτερο, καί η Ελβετία θά αποκαλύψει τα στοιχεία των λογαριασμών της. Η ίδια λέει ότι τήν περίοδο 2011-2012 ήταν νόμιμος κάτοικος Μ.Βρεττανιας, ενώ η Γαλλική εφορία λέει ότι ήταν κάτοικος Γαλλίας, επειδή ήταν παντρεμένη με Γάλλο. Αυτά γιά όσους ενδιαφέρονται.....

Τόλης

Ρε πάτε καλά?? Στεναχωρησατε τέτοια γυναικάρα?? Εδώ δεν μιλάμε για όποια και όποια μιλάμε για την ΜΠΕΛΟΎΤΣΙ!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ship_main01

Η επιχείρηση εκκένωσης θα συνεχιστεί καθ' ολη τη διάρκεια της ημέρας - Συγκλονιστικά βίντεο από το εσωτερικό του Viking Sky και τα ελικόπτερα που προσέγγιζαν το μεγαθήριο - Μεγάλη ταλαιπωρία και τραυματίες

9